Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u intervjuu televiziji pod kontrolom Kremlja da nije u potpunosti uživao u intervjuu sa američkim novinarom Takerom Karlsonom. Prema Putinovim rečima, želeo je da Karlson bude agresivan i da postavlja oštra pitanja kako bi mogao da mu odgovori na isti način. Ali, istakao je, Karlson je izabrao drugačiju taktiku.

"Iskreno govoreći, nisam dobio potpuno zadovoljstvo u ovom intervjuu, ali on je striktno sledio svoj plan i ostvario ga je", rekao je Putin u intervjuu objavljenom na Telegram kanalu Kremlja. On je dodao da nije na njemu da sudi o sadržaju intervjua. Putin je Karlsona nazvao opasnom osobom i priznao da je spreman da čuje agresivnija pitanja kako bi na njih mogao da odgovori isto tako oštro.

"Nekoliko puta je pokušao da me prekine, ali se, iznenađujuće za jednog zapadnog novinara, pokazao strpljivim, slušao je moje duge dijaloge, posebno one vezane za istoriju. Nije mi dao povoda da učinim ono na šta sam bio spreman", rekao je Putin. 

Putin je rekao i da bi bilo tužno da Karlson bude uhapšen u SAD zbog intervjua, ali da zna u šta se upušta. Sankcije protiv Takera Karlsona nakon njegove posete Rusiji pokazale bi pravo lice moderne liberalno-demokratske diktature u SAD, rekao je Putin. "To bi bilo lepo. Tada bi pokazali svoje pravo lice", rekao je Putin.

BONUS VIDEO:

EVO ZAŠTO LJUDI TOLIKO VERUJU TAKERU KARLSONU! Crnobranja tvrdi: Analizirao je prosečnog Amerikanca, zna njihova 2 NAJVEĆA STRAHA Kurir televizija

(MONDO/U. M.)