Slušaj vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Londonu zbog samita Evropske političke zajednice koji se održava u četvrtak 18. jula. On se obratio javnosti i govorio je o svim važnim temama za građane Srbije, a govorio je i o dolasku nemačkog kancelara Olafa Šolca u našu zemlju.

"Glavna tema njima će biti Ukrajina. Dolazi Zelenski, pa će da pokažu jedinstvo, kako neće da popuste. Neki ćemo da ćutimo i da gledamo kako to ide i da čekamo je l ima još neka vest i to je to. Biće sastanak sa Makronom, kao i sa Šofom, Britancima, Švajcarcima, sigurno i nekima iz regiona", izjavio je Vučić.

Potom je predsednik Srbije govorio o dolasku Šolca u našu zemlju. Otkrio je o kojim temama će se razgovarati.

"Imaćemo sastanak u 4 oka, dug sastanak. Razgovaraćemo o Evropskom putu Srbije, o svim našim političkim odnosima, dakle vezano je i za Kosovo i Metohiju, za stanje u regionu, ali i za razvoj naše ekonomije i kroz agendu Rasta i reformski plan i pridruživanju jedinstvenom evropskom tržištu. Ali istovremeno ćemo razgovarati o onome što je tema tog dana. Tog dana dolazi i potpredsednik Evropske komisije Maro Ševčović, doći će predsednici Evropske banke za obnovu i razvoj, doće predsednici KFV-a, Italijanske razvojne banke, glavni šef Mercedes-Benza. Sledi potpisivanje Memoranduma o razumevanju oko mineralnih sirovina", rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

MUP Aleksandar Vučić uručio Milošu Jevremoviću orden zasluga za herojski čin

(MONDO/A.B.)