Slušaj vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Londonu zbog samita Evropske političke zajednice koja se održava u četvrtak. Obratio se javnosti gde je govorio o poseti nemačkog kancelara Olafa Šolca Srbiji, a nakon toga je govorio o slučaju porodilišta u kojima nema klime.

"Niko od prethodnika nikada nije uradio za porodilišta, uložićemo mi sad novo! Nećemo obnavljati staro, prvo Narodni front pa Višegradska. I to kreće sledeće godine. Potpuno novo porodilište.

Da majke sa uživanjem mogu donositi decu na svet. Pitao sam i Lončara, on je agilan i vredan čovek, rekao je da je potrebno mnogo vremena za to. Rekao sam mu: 'Pozovi majstore, kupite klime, ne zanimaju me procedure. Završite sve to u roku od dan, dva tri'.

Svaka prostorija će od subote da ima klimu. Neka mene posle gone, važno mi je da majke imaju klimu", izjavio je Vučić.

Da podsetimo, na društvenim mrežama objavljena je fotografija na kojoj se vidi da se trudnice koje imaju visokorizičnu trudnoću, kao i porodilje, rashlađuju uz pomoć ventilatora. Takođe su spuštene i roletne kako bi temperature u sobama bile što niže.

Na sajtu GAK “Narodni front” objavljeno je saopštenje za javnost povodom problema koji je nastao. “Ginekološko akušerska klinika 'Narodni front' obaveštava javnost da je Republika Srbija preuzela da promptno i u potpunosti reši problem klimatizacije u GAK 'Narodni front'. Uprava GAK 'Narodni front' zahvaljuje se svim dobronamernim predlozima, idejama i ponuđenoj pomoći u rešavanju ovog problema, koji je na zadovoljstvo svih pacijenata ove ustanove, kao i zaposlenih rešen uz punu podršku, brzo reagovanje i pomoć nadležnih državnih institucija Republike Srbije. Nabavljeni su kompletno novi multisplit sistemi i majstori-instalateri su već na terenu da pripreme montažu nove opreme”, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Kurir TV "REKLI SU MI DA OKRENEM GLAVU DA ĆU RODITI NAKAZU" Posle 33 godine od krađe iz porodilišta, majka se nada da će PRONAĆI SINA

(MONDO/A.B.)