Magazin"Forbs" objavio je listu najmoćnijih žena na svetu za 2021. godinu, a po prvi put se na listi nije našla bivša nemačka kancelarka Angela Merkel.

Prema pisanju tog časopisa, treća najbogatija žena na svetu Mekenzi Skot, bivša Bezos, sa bogatstvom od 59,4 milijarde dolara (52,6 milijardi evra), popela se na prvo mesto na listi nakon odluke da deo bogatstva donira. Skot se tako po prvi put našla na vrhu Forbsove liste 100 najmoćnijih žena, smenivši Merkel nakon 15 godina.

Merkel ne samo da više nije u vrhu, već je uopšte nema na najnovijoj listi objavljenoj 7. decembra. Glavni razlog zašto je Skot kao treća najbogatija žena na svetu sa bogatstvom od 59,4 milijarde dolara završila na vrhu ove liste je njen ogroman filantropski rad, navodi se u objašnjenju Forbsove odluke.

Druga na listi je potpredsednica SAD Kamala Haris, treća je predsednica Evropske centralne banke (ECB), Kristin Lagard.

Na listi su i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (8.), predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi (15.). direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva (22.), kraljica Elizabeta druga (70.) ali i Serena Vilijams (85.), Bijonse (76.), Rijana (68.) i glumica Riz Viterspun (74.)

(Mondo)