Muškarac Luiz Gustavo Ajres optužen je da je uzeo mali avion sa aerodroma na poluostrvu, a zatim ga ostavio na plaži Half Moon Bej, optužen je u utorak zbog krivičnog dela krađe aviona. On je rekao da nije kriv po optužbi u utorak na saslušanju koje je dobilo neočekivani preokret kada je muškarac zatražio da se sam zastupa, prenosi "Mercury News".

Sudija je odbio zahtev, zaključivši da čovek nije kvalifikovan da deluje kao sopstveni advokat. Ajres je ostao u pritvoru u četvrtak uveče u zatvoru okruga San Mateo uz kauciju od 10.000 dolara.

Ajres se takođe suočava sa tri prekršajne ​​prijave zbog posedovanja identifikacionih podataka drugih osoba, nakon što su vlasti saopštile da su u njegovom rancu navodno pronašle kreditne kartice i lične podatke još tri osobe. Optužbe su usledile manje od nedelju dana nakon što su vlasti u četvrtak uveče primile neobičan izveštaj o malom avionu koji je prinudno sleteo u blizini ili na plažu u zalivu Half Moon.

Kada su poslanici pretražili područje, pronašli su jednomotorni avion spušten nosom nadole, ali netaknut i nenaseljen na potezu peska južno od plaže Topola. Ubrzo kasnije, poslanici su uočili i pritvorili 50-godišnjeg muškarca iz Majamija koji je odgovarao opisu osobe viđene kako se udaljava od aviona, rekao je Akosta. Nije bilo izveštaja o povređenima.

Vlasti kažu da je avion ukraden sa aerodroma Palo Alto. FAA i javna evidencija pokazuju da je avion registrovan na stanovnika San Matea koji je instruktor letenja u Palo Altu.

BONUS VIDEO:

"AMERIKANCI DIZAJNIRALI AVION ZA BUDUĆI RAT" Stručnjaci bez dileme: Rusija kaska zbog rata, dve godine su u "vojnoj operaciji" Kurir televizija

(MONDO/A.B.)