Iako mnogi 14. februar vezuju za vinogradarsku slavu Sveti Trifun, da u narodu vlada interesovanje i za Dan zaljubljenih svedoče i cene cveća na pijacama.

Mondo je proverio kakva je ponuda u cvećarama u jednoj beogradskoj pijaci, kao i kakve su cene. 

Cvećara cveća (3).jpg
MONDO/Teodora Boškovski 

Tako se u cvećari na jednoj beogradskoj pijaci orhideje prodaju za 2.000 dinara. Kako nam je rekla prodavačica, najviše se kupuju ruže i lale. Cena ruža kreće se od 300-400 dinara po komadu, lale su jeftinije, ali ih slabo kupuju. Kupci su razni, kupuju i žene, a ima dosta i stranaca.

Cvećara cveća (2).jpg
MONDO/Teodora Boškovski 

Poslednjih par godina veoma su popularne i kutije u kojima se aranžira cveće, one su pre svega praktične za transport, ali su takođe i veoma dekorativne i moderne.

U jednoj beogradskoj cvećari trenutno su veoma atraktivni personalizovani buketi čija cena može iznositi i nekoliko stotina evra, a interesantni su jer na papiru za pakovanje može da piše neka posveta ili porukica za dragu osobu.

Ponuda je široka, pa se tako mogu kupiti ne samo cvetni aranžmani, već i buketi sa čokoladicama ili plišanim medvedićima. Cene takvih aranžmana razlikuju se od prodavca do prodavca, ali i od gabarita istog. Uglavnom koštaju od 1800 dinara, a ima i onih koji vrede čak 6.500 dinara.

Cvećara cveća (1).jpg
MONDO/Teodora Boškovski 

U ponudi je i saksijsko cveće, a za njega potrebno je izdvojiti nešto manju svotu novca, između 500-600 dinara i za njih se uglavnom opredeljuju starije dame.

BONUS VIDEO:

"DAN ZALJUBLJENIH JE SVETSKA PREVARA" Sveštenik Gligorije za Kurir TV: Pravi hrišćani treba da slave ljubav i večnost svakog dana Kurir TV

(MONDO/N.D.)