Ana Marija Knežević Henao, državljanka SAD kolumbijskog porekla, nestala je početkom februara ove godine u glavnom gradu Španije. Nakon burnog razvoda sa Srbinom, Davidom Kneževiće, ona se preselila u Madrid sa Floride, kako bi se oporavila od svega. Njoj se izgubio svaki trag nakon što je nepoznata osoba sa motociklističkom kacigom obojila sigurnosne kamere na ulasku u zgradu u kojoj je živela u luksuznom naselju.

Istraga o nestanku Ane, doživljava svoja poslednja poglavlja. Sedam specijalnih agenata FBI-ja stiglo je u Španiju da pomognu nacionalnoj policiji da locira njeno telo, saznaje "La provincia", kanal za istragu i događaje.

Potraga za telom žene, koja je rođena u Kolumbiji pre 40 godina i koja poseduje američki pasoš, biće započeta 29. i 30. maja, prema nalogu sudije Ines Malagon, zadužene za istrage u Španiji.

Sprejem poprskane kamere

Istrage Nacionalne policije i FBI-a su postigle veliki napredak u rešavanju slučaja. Ana Marija Knežević Henao je nestala iz svog doma u Madridu 2. februara. Prethodno je osoba koja ju je kidnapovala, poprskala sprejem sigurnosne kamere kako ne bi bila prepoznata.

Izveštaj FBI-a koji je portal "La provincia" već otkrio ukazao je na sve dokaze protiv Aninog muža, snimljene u jednoj madridskoj prodavnici kako kupuje tu boju i lepljivu traku.

Anin suprug David Knežević nalazi se u zatvoru u Sjedinjenim Državama od 4. maja, kada je zadržan na aerodromu u Majamiju. Istragom je utvrđeno da je muškarac iznajmljenim automobilom prešao Evropu, od Beograda, mesta njegovog porekla, do Madrida.

Nakon što ju je, kako se sumnja, kidnapovao, otišao je. On je sa mobilnog telefona svoje supruge poslao dve poruke u kojima se predstavljao kao ona i rekao da je sreo muškarca sa kojim će provesti vikend na mestu bez telefonske pokrivenosti.

Kamere za naplatu putarine

Nekoliko kamera sa naplatnih kućica na naplatnom autoputu R-2 prikazuje prolazak automobila iz Madrida ka Gvadalahari iste noći otmice. Policija i FBI veruju da je Knežević uspeo da odloži telo svoje supruge na tom području i tu će usmeriti potragu.

Sudija ovlašćuje agente FBI – četiri muškarca i tri žene – da "učestvuju u potrazi za telom" Ane Henao po "uputstvima Nacionalne policije". Takođe ovlašćuje američke agente da koriste sopstvenu tehničku opremu "za lociranje tornjeva za prenos podataka i mobilnog pokrivanja".

Više od 100 dana prošlo od Aninog nestanka

Podsetimo, više od 100 dana prošlo je od nestanka Ane Knežević u Madridu, a zbog čega je uhapšen njen bivši suprug David Knežević, inače Srbin. Protiv Kneževića nedavno je podignuta optužnica zbog sumnje da stoji iza Anine otmice.

Optužnicom se Davidu Kneževiću na teret da je putovao iz Majamija u Madrid kako bi kidnapovao bivšu suprugu, koja je u optužnici navedena samo kao žrtva ovog zločina, jer još uvek nema dokaza o tome da je ona ubijena i njeno telo nije pronađeno.

BONUS VIDEO:

"POZVAO ME IZVESNI ZLATKO, TAKO SAM SAZNAO DA JE NESTALA" Bivši muž Ane Ličnik otkrio detalje: Evo kada su se čuli poslednji put Kurir televizija

 (Blic/La provincia/MONDO/J.D.)