Pre samog polaska na letovanje u Grčku, tradicionalno omiljenu zemlju srpskih turista, javi se dilema šta treba poneti, a šta tamo može da se kupi na licu mesta. S obzirom na rastuće cene, neke stvari poput peškira, papuča i kupaćeg kostima valja poneti od kuće, a sve o cenama rekla je Verica Spasić iz Vranja.

"Kasno smo odlučili da krenemo na letovanje van sezone. Suprug je dobio godišnji odmor neplanirano i nije bilo mnogo vremena za pripremu. Pošla sam na more sa starim kupaćim kostimom, ali sam se potajno nadala da ću u Grčkoj kupiti novi kao i papuče za plažu. Prezadovoljna sam. Kupaći sam platila 12 i po evra. Izbor je veliki, a cene se kreću od 10 do 15 evra za pristojan moderan kupaći kostim. Papuče sam platila pet eura, i to jako pristojne. Cena im je od 5 do 12 evra. Pogledali smo i ostale cene peškira, suncobrana, asura za plažu. Peškir je od tri i po do 6 evra. Asura od jedan i po do sedam i po evra. Suncobrani se mogu naći po ceni od tri i po do šest evra", rekla je Verica.

Ona dalje navodi da ni u svom Vranju ne bi mogla jeftinije da prođe. Već drugog dana krenula je da obilazi prodavnice, a potom se dotakla cene hrane i pića.

"Giros je od tri i po do četiri evra. Lubenica 80 centi kilogram. Paradajz je 1,2 evra koliko su nektarine i breskve. Hleb je od 1,2 do 2,5 evra. Pica margarita velika je 9 evra. U restoranu možete naručiti i porciju kuvanog jela po ceni od 6 do 11 i po evra. Pronašli smo prelepu marmeladu od kajsije za 1,98 evra u tamošnjem marketu. Pakovanje vode od šest flaša od 1,5 l je od 1,5 do 1,8 evra. Po flaši van pakovanja je 50 centi. Kugla sladoleda i mlečnog i voćnog je od 1,5 do dva evra. Kugla je ogromna izbor veliki. Sve u svemu dobro prolazimo iako smo na letovanje krenuli poluspremni", zaključila je Verica Spasić iz Vranja.

BONUS VIDEO:

Evija, Grčka Tiktok/grckainfo

(Kurir/MONDO/A.B.)