Svet

NE PRESTAJE NIZ BANKROTA VELIKIH KOMPANIJA! Proizvođač čuvene kozmetičke marke proglasio stečaj - Srbi je često koriste

Autor Ivana Vlajković

Proizvođač kozmetike, koji proizvodi i proizvode za negu poznatog brenda "Sebamed", podneo je zahtev za stečaj u Nemačkoj.

Izvor: Shutterstock/Leszek Glasner

U Nemačkoj ne prestaje niz bankrota velikih kompanija. Sad je i proizvođač kozmetike, koji proizvodi i proizvode za negu poznatog brenda "Sebamed", morao da pokrene stečajni postupak.

"Sebamed" je međunarodno poznata marka za negu koja se prodaje i u Srbiji. Nemački proizvođač kozmetike, dezodoransa, šampona i krema za sunčanje morao je da podnese zahtev za bankrot. Finansijske teškoće više nisu bile podnošljive za proizvođača kozmetike "Rudolf Dankvardt GmbH" iz Norderšteda.

Kako pišu nemački mediji, kompanija je podnela zahtev za stečaj krajem aprila. "Rudolf Dankvardt GmbH" proizvodi šampone, dezodoranse, vode za ispiranje usta, kreme za sunčanje za različite brendove i privatne robne marke. "Sebapharma" je ranije ove godine kupila delove fabrike "Dankvardt" kako bi osigurala buduću proizvodnju Sebamedovih proizvoda u Nemačkoj. Još uvek nije jasno kako će se nastaviti proizvodnja Sebamedovih proizvoda.

Potrošači koji redovno kupuju Sebamed proizvode ne moraju da brinu o mogućim kašnjenjima u proizvodnji i nestašicama. Radovi u proizvodnim pogonima će se za sada nastaviti. Osim toga, "Sebapharma" ima nezavisnu proizvodnju u sopstvenim fabrikama.

(MONDO/fenix-magazin.de)