Svet

OGLASIO SE TRAMP O NAPADU NA AMERIČKE VOJNIKE U JORDANU: "Na ivici smo Trećeg svetskog rata, da sam ja predsednik..."

Autor Nevena Davidović

Bivši američki predsednik oglasio se putem društvenih mreža i komentarisao najnoviji napad na američke vojnike u Jordanu.

Izvor: Profimedia/ACES / BACKGRID / Backgrid USA

Iranska misija pri Ujedinjenim nacijama saopštila je u ponedeljak da Teheran nije umešan u napad dronom u kojem su ubijena tri američka vojna lica u severoistočnom Jordanu, blizu granice sa Sirijom. U saopštenju koje je objavila državna novinska agencija IRNA, misija je rekla da Iran nema nikakve veze sa napadom na američku bazu. Oni takođe dodaju da "postoji sukob između američkih snaga i grupa otpora u regionu, koje uzvraćaju na napade".

Američki predsednik Džo Bajden okrivio je grupe koje podržava Iran za napad dronom na američke snage u kojem su ubijena tri američka vojna lica i ranjeno još 34 druga. Na napad je reagovao i Donald Tramp, upozoravajući da smo "na ivici Trećeg svetskog rata" i okrivljujući Bajdena jer su teroristi koji podržavaju Iran ubili tri američka vojnika u Jordanu. On je osudio "slabost i predaju" Bajdenove administracije dan nakon incidenta.

U objavi na platformi "Truth Social" napisao je da nema šanse da bi se to ikada dogodilo da je on predsednik. "Ovaj drski napad na Sjedinjene Države je još jedna užasna i tragična posledica slabosti i predaje Džoa Bajdena. Ovaj napad se NIKAD ne bi desio da sam ja bio predsednik, čak ne bi bilo ni šanse - baš kao što se nikada ne bi dogodio napad Hamasa koji podržava Iran, nikada se ne bi dogodio rat u Ukrajini, a sada bismo imali mir u celom svetu. Umesto toga, mi smo na ivici Trećeg svetskog rata", piše u objavi.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

"Ovaj užasan dan je još jedan dokaz da nam je potreban hitan povratak u MIR KROZ SNAGU, kako ne bi bilo više haosa, razaranja i gubitaka dragocenih američkih života. Naša zemlja ne može da preživi sa Džoom Bajdenom kao vrhovnim komandantom", dodao je Tramp u objavi na mreži "Truth Social".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Bajdenova administracija je uzvratila, rekavši da su oni koji pokušavaju da "politizuju nacionalnu bezbednost nelogični i štetni po bezbednost". "Kao što je predsednik Bajden rekao danas, mi ćemo odgovoriti odlučno u vreme i na mestu koje odaberemo", rekao je zamenik sekretara za štampu Endru Bejts. "Predsednik Bajden je delovao brzo i snažno - uključujući višestruke vazdušne napade. Pokušaji krajnje desnih republikanaca u Kongresu da politizuju našu nacionalnu bezbednost su nelogični i štetni po našu bezbednost i bezbednost."

BONUS VIDEO:

(MONDO/N.D.)