Tiramisu je najpoznatiji italijanski desert, ali se mnogi početnici ustručavaju da ga prave, najpre jer misle da je komplikovano, a zatim i zbog teže dostupnih sastojaka.

Probajte ovaj recept, u kojem je maskarpone sir zamenjen mešavinom sastojaka koje sigurno imate kod kuće – rezultat će biti brz i sladak!

Sastojci:

250 mililitara slatke pavlake

125 grama kisele pavlake

40 grama prah šećera

Ekstrakt vanile

100 grama crne čokolade

Dve kašičice instant kafe

12 kupovnih piškota

Priprema:

U većoj činiji, umutite slatku pavlaku, a zatim umešajte kiselu, šećer i nekoliko kapi ekstrakta vanile.

U manjoj šerpi, istopite crnu čokoladu i dodajte joj instant kafu razmućenu u kašičici vode. Čokoladnu smesu dodajte smesi pavlake, i promešajte samo nekoliko puta, ne bi trebalo da se potpuno sjedine već da čokolada "prošara" svetliju smesu.

U većoj čaši ili zdelici za serviranje, izlomite dve piškote, preko obilno stavite krem, i ukrasite rendanom čokoladom po želji.

Koji je vaš omiljeni laki kolač? Recite nam u komentarima, a pogledajte i recept za tortu koja je gotova za pola sata!