Sastojci (za 12 čaša):

1 1/4 šolje šećera

1 1/4 šolje svežeg sok od limete (oko 9 limeta)

1 kilogram višanja

pola litre votke

750 mililitara kisele vode

Priprema:

U manjoj šerpici, zagrejte šećer u 1 1/4 šolje vode, i mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori. Sklonite sa šporeta i ostavite dok se potpuno ne ohladi (trebalo bi da dobijete oko dve šolje šećernog sirupa, koji u dobro zatvorenoj posudi u frižideru možete čuvati do mesec dana).

Sok limete sipajte u posudu srednje veličine, u dodajte višnje koje ste podelili na polovine i iz kojih ste izvadili koštice. Tome dodajte šećerni sirup, i ostavite u frižideru najmanje sat vremena (idealno bi bilo 'da prenoći').

Smesu stavite u činiju za služenje i dodajte joj votku.

Čaše napunite ledom, dodajte 1/2 šolje smese sa višnjama i napunite do vrha gaziranom vodom. Služite odmah.

------------------------------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!