Sastojci (za 12 čaša):
1 1/4 šolje šećera
1 1/4 šolje svežeg sok od limete (oko 9 limeta)
1 kilogram višanja
pola litre votke
750 mililitara kisele vode
Priprema:
U manjoj šerpici, zagrejte šećer u 1 1/4 šolje vode, i mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori. Sklonite sa šporeta i ostavite dok se potpuno ne ohladi (trebalo bi da dobijete oko dve šolje šećernog sirupa, koji u dobro zatvorenoj posudi u frižideru možete čuvati do mesec dana).
Sok limete sipajte u posudu srednje veličine, u dodajte višnje koje ste podelili na polovine i iz kojih ste izvadili koštice. Tome dodajte šećerni sirup, i ostavite u frižideru najmanje sat vremena (idealno bi bilo 'da prenoći').
Smesu stavite u činiju za služenje i dodajte joj votku.
Čaše napunite ledom, dodajte 1/2 šolje smese sa višnjama i napunite do vrha gaziranom vodom. Služite odmah.
"Vi zadnji derbi računate kao poraz? Baš lepo": Obradović reagovao na pomen osam neuspeha protiv Zvezde u nizu
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Predrag Mijatović u Fudbalskom savezu Srbije! Čeka ga važna funkcija u vrhu organizacije