Bez obzira na to da li je reč o kupovnom ili domaćem sladoledu, ako se otopio nemojte ga ponovo zamrzavati.
Tehnolozi upozoravaju da jednom otopljen sladoled nikako ne treba ponovo zamrzavati.
Da vam se to, ipak, ne bi dogodilo, sladoled čuvajte na nula stepeni (ako planiarte da ga pojedete tokom dana) ili na minus 18 i niže.
Takođe, ako ga pravite sami pazite da li su sveža jaja koja koristite, a ako ga kupujete obavezno proverite rok trajanja.
Kupujte sladolede proverenih proizvođača, u registrovanim objektima, tako gde ste sigurni da inspekcija kontroliše nabavku i prodaju.
Ako prilikom kupovine primetite da je ambalaža oštećena, deformisana, izbledela, taj sladoled ne kupujte! Verovatno je otopljen pa ponovo zamrznut.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!