Super je kada sediš kod kuće i gledaš Kitchen TV, koja se emituje u paketu mts TV-a, ali je još bolje kada lično upoznaš Lepog Brku i to baš u kuhinji!
Duhovit je, veseo i strpljiv učitelj kuvanja.
"Danas ćemo praviti bombice od pasulja. Recept sam ja izmislio, a vi ćete mi pomoći u izradi", rekao nam je Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi Brka, i dao nam prvi zadatak - da otopimo čokoladu.
Šta da vam kažemo - pohvalio nas je!
Kada smo istopili čokoladu (600 grama čokolade za kuvanje i 1,5 decilitara vode), i jedva se suzdržali da ne pojedemo svoj "minuli rad", prešli smo na mlevenje ostalih sastojaka (potrebnih za 60 kuglica):
- 1,2 kg kuvanog i ohlađenog pasulja
- 600 grama suvih smokvi
- 600 grama suvog grožđa
- 600 grama mlevenih oraha i lešnika (po 300)
- 12 kašika meda
- cimet, muskatni oraščić, đumbir u prahu (količine po želji)
- prezle (jedno celo veće pakovanje)
Pogledajte i fotografije:
Ovo je baš, baš velika količina, zato pripremite dublju činiju iz koje ćete potom praviti bombice veličine oraha, a možete da ih ukrasite bademom koji ste prethodno oljuštili i iseckali na listiće.
"Ma, mogu biti i veće, važno je da su sve jednake i lepo ukrašene", rekao nam je naš kuvar - učitelj, dok smo zajedno pravili bombice i bili umazani čokoladom "do laktova", ali vredelo je!
Partizanova kriza traje, nova drama i šesti poraz u nizu: Ledej i Mirotić utišali punu Arenu
Partizan želi da prekine crni niz: Istorijski susret slavnih trenera, ne zna se kome je pobeda potrebnija
Ognjen Dobrić nestao iz ekipe Zvezde: Janis Sferopulos ne računa na "vojnika" crveno-belih
Srbija izbegla poraz i poslednje mesto: Protiv Danske igramo za četvrtfinale Lige nacija!
Partizan na dnu Evrolige, tužan pogled na tabelu: Crno-beli su u najgoroj formi, zakucani na začelje!