"Ma, niko ovako dobro nije otopio čokoladu kao MONDO! Bravo", pohvalio nas je Lepi Brka, dok smo zajedno pravili bombice od pasulja.
Super je kada sediš kod kuce i gledaš Kitchen TV, koja se emituje u paketu mts TV-a, ali je još bolje kada licno upoznaš Lepog Brku i to baš u kuhinji!
Duhovit je, veseo i strpljiv ucitelj kuvanja.
"Danas cemo praviti bombice od pasulja. Recept sam ja izmislio, a vi cete mi pomoci u izradi", rekao nam je Nenad Gladic, poznatiji kao Lepi Brka, i dao nam prvi zadatak - da otopimo cokoladu.
Šta da vam kažemo - pohvalio nas je!
Kada smo istopili cokoladu (600 grama cokolade za kuvanje i 1,5 decilitara vode), i jedva se suzdržali da ne pojedemo svoj "minuli rad", prešli smo na mlevenje ostalih sastojaka (potrebnih za 60 kuglica):
- 1,2 kg kuvanog i ohladenog pasulja
- 600 grama suvih smokvi
- 600 grama suvog grožda
- 600 grama mlevenih oraha i lešnika (po 300)
- 12 kašika meda
- cimet, muskatni orašcic, dumbir u prahu (kolicine po želji)
- prezle (jedno celo vece pakovanje)
Pogledajte i fotografije:
Ovo je baš, baš velika kolicina, zato pripremite dublju ciniju iz koje cete potom praviti bombice velicine oraha, a možete da ih ukrasite bademom koji ste prethodno oljuštili i iseckali na listice.
"Ma, mogu biti i vece, važno je da su sve jednake i lepo ukrašene", rekao nam je naš kuvar - ucitelj, dok smo zajedno pravili bombice i bili umazani cokoladom "do laktova", ali vredelo je!