Pečeni krompir je mnogima jedno od omiljenih jela, a evo malog trika koji će pomoći da vam krompirići uvek ispadnu savršeno hrskavi.
Gotovo da nema deteta, a ni odraslog coveka koji ne voli pecene krompirice. Zato je tim kuvara koji rade za sajt Good Housekeeping podelio recept pomocu kojeg ce peceni krompiri uvek biti hrskavi spolja i mekani unutra.
Trik je u tome da ih kuvate tacno odredeno vreme, i da koristite "tajni" sastojak - brašno.
Prvo što treba da uradite je da se pobrinete da krompiri budu delimicno skuvani pre nego što ih stavite u rernu. To ce ih malo omekšati i "dozvoliti" da se prilikom pecenja "uhvati" korica na ivicama, pa ce krompir biti hrskaviji.
Kuvari kažu da je važno da krompir kuvate tacno 12 minuta jer ce u suprotnom biti previše mekani i prekuvani.
Zatim savetuju da posle kuvanja ocedite krompir i ostavite da se prosuši tri minuta.
Sledi mali trik koji ce vas odvesti do savršeno hrskavih pecenih krompira - delimicno skuvan i proceden krompir pospite brašnom.
Na kraju, veoma je važno da pre pecenja stavite malo ulja na pleh, a zatim ga zagrejete u rerni. Tek kada ulje bude vrelo, stavite krompir na pleh i pecite krompir uobicajeno.