Možda kuvanje sosa za pastu deluje kao gubljenje vremena, kad ionako možete samo da "otvorite teglicu" i gotovo, ali ovaj recept će vam promeniti mišljenje.
Sos koji je kulinarski sajt Delish proglasio "najboljim na svetu" pravi se od samo tri sastojka, i ne zahteva nikakvo seckanje.
Marčela Hazan, autorka čuvenih kuvara kao što su "Osnovi klasične italijanske kuhinje", Italijanka koja je mnogima "otvorila oči" i promenila doživljaj kuvanja smatrala je da su najbolja jela ona koja se prave što je moguće jednostavnije.
Bez mnogo mudrovanja i začina čije ime ne umete da izgovorite, dakle.
U njen čuveni sos idu samo tri sastojka:
2 x 400g konzervisanog, oljuštenog paradajza u komadu
jedna glavica crnog luka, presečena na pola
šest kašika putera
Luk oljuštite, presečete na pola, stavite u šerpu, dodate paradajz iz konzerve i puter i ostavite da se na srednjoj vatri krčka oko 45 minuta, povremeno mešajući varjačom.
Kad je sos gotov, izvadite luk, i dodajte omiljenu testeninu.
Marčela Hazan preminula je 2013. u 89. godini, a nakon njene smrti, njen suprug je u intervjuu za Epicurious ispričao da se ona uvek držala jednostavnih pravila i jednostavnih recepata, prenosi "Dejli mejl".
"Marčela je bila genije za ukuse. Mogla je tačno da predvidi kako će određeni ukus uticati na neko jelo", rekao je on.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti