Nije samo najukusnija, već i najbrža testenina koju ste ikada spremili! 

Sve što je potrebno da znate o pasti

Italijanska pasta je sastavni deo mnogih kako restoranskih, tako i domaćih "menija". Brzo se sprema, a sa samo nekoliko dodataka može da se podigne na viši nivo, da izgleda fantastično i osvaja ukusom. Prednost paste je i što je jeftin sastojak, kojem je potrebno samo malo možda skupljih namirnica kako bi "zablistala".

Ovaj recept je popularan zato što će sos biti gotov dok skuvate testeninu, što u proseku traje između osam i 12 minuta, a ostale sastojke je zapravo potrebno samo malo zagrejati.

SASTOJCI:

400 grama testenine

Tri čena belog luka

Jedan veći paradajz

Pet sušenih paradajza u ulju

Tvrdi sir (parmezan ili kozji sir)

Maslinovo ulje

So

Biber

Priprema:

U tiganju zagrejte maslinovo ulje. U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. Nemojte je odmah soliti, jer će joj trebati više vremena da proključa. Ubacite testeninu i tada posolite vodu.

Na maslinovom ulju propržite seckani beli luk, paradajz isečen na kockice i sitno iseckan sušeni paradajz. Posolite i pobiberite po ukusu, i dolijte malo vode kako bi fino krčkalo dok testenina ne bude gotova.

Ocedite skuvanu testeninu, i pomešajte je sa sosom. Servirajte posuto izrendanim tvrdim sirom, i po želji ukrasite rukolom.

Kako vi spremate pastu? Recite nam u komentarima!

Pogledajte još:

Male "tajne" italijanske kuhinje

Najbolji sos za pastu na svetu

Čuveni kuvar gost Beograda: OVAKO se kuva pasta...