Ako ste u potrazi za brzim desertom, koji osim toga što je ukusan može i da stoji nekoliko dana (ako ga ne smažete odmah), ovo je recept za vas!
SASTOJCI:
240 grama brašna
2 kašičice soli
¾ kašičice praška za pecivo
250 grama maslaca
80 grama smeđeg šećera
80 grama kristal šećera
2 jajeta
2 kašičice ekstrakta vanile
200 grama mlečne čokolade
80 grama crne čokolade
PRIPREMA:
U činiju stavite maslac i obe vrste šećera, mutite mikserom dok ne postane penasto. Dodajte jedno po jedno jaje, mešajući sve vreme, i na kraju ekstrakt vanile.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i so, i mutite na nižoj brzini dok ne dobijete glatku smesu. Čokoladu izlomite na komadiće, i umešajte je varjačom. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje dva sata.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, i dno velikog pleha prekrijte papirom za pečenje. U zavisnosti od veličine pleha, možda ćete morati da pečete keksiće u dve ture, jer se od ove količine sastojaka dobija 20 komada. Od testa napravite 20 kuglica, malo ih spljoštite i poređajte na papir za pečenje sa razmakom od oko pet centimetra – raširiće se dok se budu pekli, a ne želite da se spoje ili "guraju" u plehu. Pecite ih oko 14 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Pustite da se malo ohlade i navalite!
SAVET: Ovaj recept možete i prilagoditi raznim dodacima - dodajte testu malo ovsenih pahuljica, ili malo kakao praha, zamenite čokoladu suvim grožđem... Birajte svoj omiljeni dodatak i uživajte!
"Nisam video da su navijači tražili 12 srpskih igrača": Željko Obradović progovorio o Partizanu, ovo mu smeta
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!
Najvažnije promene u gradskom prevozu od 1. januara! Ove stvari morate da znate, a nema više plaćanja karata
"To je tajna između Željka i mene": Nilikina za MONDO progovorio o Partizanu, Dončiću i pozivu Crvene zvezde
Relja u Beogradu našao skupoceni novčanik pored kontejnera: Kada ga je vratio vlasnici, ostao je potpuno razočaran