Ako ste u potrazi za brzim desertom, koji osim toga što je ukusan može i da stoji nekoliko dana (ako ga ne smažete odmah), ovo je recept za vas!

SASTOJCI:

240 grama brašna

2 kašičice soli

¾ kašičice praška za pecivo

250 grama maslaca

80 grama smeđeg šećera

80 grama kristal šećera

2 jajeta

2 kašičice ekstrakta vanile

200 grama mlečne čokolade

80 grama crne čokolade

PRIPREMA:

U činiju stavite maslac i obe vrste šećera, mutite mikserom dok ne postane penasto. Dodajte jedno po jedno jaje, mešajući sve vreme, i na kraju ekstrakt vanile.

Dodajte brašno, prašak za pecivo i so, i mutite na nižoj brzini dok ne dobijete glatku smesu. Čokoladu izlomite na komadiće, i umešajte je varjačom. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje dva sata.

Zagrejte rernu na 180 stepeni, i dno velikog pleha prekrijte papirom za pečenje. U zavisnosti od veličine pleha, možda ćete morati da pečete keksiće u dve ture, jer se od ove količine sastojaka dobija 20 komada. Od testa napravite 20 kuglica, malo ih spljoštite i poređajte na papir za pečenje sa razmakom od oko pet centimetra – raširiće se dok se budu pekli, a ne želite da se spoje ili "guraju" u plehu. Pecite ih oko 14 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Pustite da se malo ohlade i navalite!

SAVET: Ovaj recept možete i prilagoditi raznim dodacima - dodajte testu malo ovsenih pahuljica, ili malo kakao praha, zamenite čokoladu suvim grožđem... Birajte svoj omiljeni dodatak i uživajte!