• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Francuska čorba od bundeve (RECEPT)

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Pravi se jednostavno, a ukus je kao iz francuskog restorana!

Izvor: iStock/Getty Images Plus/Studio Doros

Stigli su hladni dani, a sa njima i želja da pojedemo nešto ukusno, mirisno i toplo. Još ako se jednostavno pravi, pun pogodak!

Imamo baš takav recept za vas, u pitanju je čorbica od pečene bundeve i belog luka. Bogat ukus i miris, i gomila zdravih a pristupačnih sastojaka učiniće da poželite da je pravite svake nedelje!

SASTOJCI:

Muskatna bundeva od oko kilograma

Dva krompira srednje veličine

Pet čenova belog luka

Manja glavica crnog luka

Kocka za supu (pileća ili povrtna)

Maslinovo ulje

So, biber

Kisela pavlaka, ili pavlaka za kuvanje (po želji)

PRIPREMA:

Oljuštite bundevu, uklonite semenke i isecite je na režnjeve, a zatim na manje kocke. Zagrejte rernu na 200 stepeni, obložite veći pleh papirom za pečenje. U pleh poređajte kocke bundeve, pazite da budu u jednom sloju kako bi se ravnomerno ispekle. Dodajte neoljuštene čenove belog luka, zalijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Pecite komade bundeve u rerni dok ne porumene po ivicama, a postanu mekani kada ih bocnete viljuškom.

U šerpi na srednjoj vatri, zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk iseckan na kockice. Dodajte pečene komade bundeve, oljušteni pečeni beli luk i krompir iseckan na kockice. Propržite, dodajte kocku za supu i 750 mililitara vode. Kuvajte na srednjoj vatri dok krompir ne bude skuvan, zatim u blenderu usitnite dok ne dobijete glatku, bogatu čorbu.

Po želji, čorbicu možete ukrasiti pavlakom, ili dodati malo muskatnog oraščića.

Koji je vaš omiljeni recept za zimsku čorbicu? Recite nam u komentarima!

Pročitajte i ovo:

Zašto treba grickati semenke bundeve

Maska od bundeve za lepšu kožu

Pita od bundeve i čokolade

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

.

Zdrava ishrana...

special-image

PRODAVNICA

TAMPON ZONA

HOROSKOP

Odličan vođa i organizator, s tim što nije uvek spreman da vidi sopstvene greške. Misli da sve radi najbolje. Ugled...

Vredna i odgovorna osoba, ništa ne ostavlja za sutra. Bik je uvek spreman da sasluša mišljenje kolega i nadređenih,...

Blizanac ima dva lica: svetu pokazuje lepše, naglas govori ono što drugi žele da čuju, dok je u glavi i srcu,...

Naizgled hiroviti, a zapravo posvećeni i studiozni u svemu što rade. Dobro procenjuju druge ljude, pa ako Vas ne...

Device su sklone perfekcionizmu u svemu. Vole da je sve na svom mestu, da sve ide po planu, ne podnose haos i...

Vaga, kao jedini predmet u Zodijaku, meri sve što može, ali im je najbitniji balans, sklad, mir u kući. Ne...

Kontradiktorni su u svemu. Život i vole i mrze. Nemojte im naređivati, osim ako ne želite da ih oterate. Neće vas...

Ono što odlikuje svakog Strelca je smisao za humor. Oni su uvek veseli, zanimljivi, najglasniji u društvu. Imaju...

Jarčevi nikada ne odustaju. Karijeristi. Autoriteti. Oni su dobri organizatori, ali često teški i sebi i drugima....

Neobični, drugačiji, misle da su uvek na vrhu sveta. Impulsivni su, ali dobri prijatelji, pre svega savetnici....

Sanjari, imaju svoj tihi svet. Retko ko ih stvarno poznaje. Uglavnom su religiozni. Znak Ribe je znak noći, snova i...

Lav obožava da bude u centru pažnje. Ne voli kad mu se naređuje, ali ni kada ga pitate za novčano stanje. I ne...

KOLUMNE

MONDO IZDVOJENO

Inicijalizacija u toku...
loader