Kada ih jednom probate, ovo će postati vaše omiljene pogačice.
Sastojci:
jedna veća šolja brašna
malo soli
četiri kašike maslaca
250 grama kačkavalja
pet kašika vode
malo mlevenog bibera
jedno jaje
Priprema:
U posudu stavite brašno, so i biber, zatim dodajte maslac izrezan na komadiće i promešajte. Smesi dodajte izrendan kačkavalj, vodu i mesite testo dok ne dobije formu lopte. Ako vam se testo čini previše lepljivim, dodajte još malo brašna.
Zamotajte testo u samolepljivu foliju i ohladite ga u frižideru 20 minuta. Ohlađeno testo razvijte i vadite pogačice modlama ili čašom, a zatim ga premažite jajetom. Po želji možete da pospete mak ili susam.
Pecite pogačice na 250 stepeni oko 15 minuta ili dok testo ne dobije zlatno-braon boju.
Koje su vaše omiljene pogačice?
Za Božić i do +15 stepeni, pa obrt: Ovakvoj prognozi se niko nije nadao, Čubrilo otkrio šta nas čeka u januaru
Brancin 3.850 rsd, losos malo "pristupačniji": Nadrealne cene ribe na pijacama uoči Badnjeg dana, kupci šokirani
Srbiju očekuje ledena noć: Temperatura pada i na -18 stepeni, evo gde će biti najhladnije
Putin pokazao svoje karte! Ono što Rusi trenutno rade u Kursku govori samo jedno - zabrinut je!
Muk u "Slagalici" zbog pitanja o Pavlu Vujisiću: Svi u šoku što takmičari ne znaju scenu iz najpoznatijeg srpskog filma