Kada ih jednom probate, ovo će postati vaše omiljene pogačice. 

Sastojci:

jedna veća šolja brašna

malo soli

četiri kašike maslaca

250 grama kačkavalja

pet kašika vode

malo mlevenog bibera

jedno jaje

Priprema:

U posudu stavite brašno, so i biber, zatim dodajte maslac izrezan na komadiće i promešajte. Smesi dodajte izrendan kačkavalj, vodu i mesite testo dok ne dobije formu lopte. Ako vam se testo čini previše lepljivim, dodajte još malo brašna. 

Zamotajte testo u samolepljivu foliju i ohladite ga u frižideru 20 minuta. Ohlađeno testo razvijte i vadite pogačice modlama ili čašom, a zatim ga premažite jajetom. Po želji možete da pospete mak ili susam. 

Pecite pogačice na 250 stepeni oko 15 minuta ili dok testo ne dobije zlatno-braon boju. 

Koje su vaše omiljene pogačice?