Njoke spadaju u italijansku kuhinju, gde se smatraju nečim između knedlica i testenine. Kod nas ih možete pronaći sveže ili zamrznute, kuvaju se za par minuta, i sve što je potrebno je da napravite brzi sos!
Sastojci:
500 grama njoka
450 ml pavlake za kuvanje
70 grama parmezana ili drugog tvrdog sira
50 grama dimljene slanine ili pršute
Biber
Priprema:
U većoj posudi, zagrejte pavlaku i narendani sir. Slaninu ili pršutu iseckajte što sitnije možete, i dodajte u sos. Nemojte dodatno soliti sos jer je suvo meso slano, kao i tvrdi sir.
Njoke obarite u ključaloj, posoljenoj vodi, gotove su čim isplivaju na površinu. Ocedite ih i prebacite u vatrostalnu posudu, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Njoke prelijte sosom, dobro promešajte tako da se sos svuda "zavuče". Po želji, izrendajte još malo parmezana po vrhu, i malo pobiberite. Pecite pod gornjim grejačem dok gornji sloj lepo ne porumeni.
Kakav vi sos spremate sa njokama? Recite nam u komentarima!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte