Njoke spadaju u italijansku kuhinju, gde se smatraju nečim između knedlica i testenine. Kod nas ih možete pronaći sveže ili zamrznute, kuvaju se za par minuta, i sve što je potrebno je da napravite brzi sos!

Sastojci:

500 grama njoka

450 ml pavlake za kuvanje

70 grama parmezana ili drugog tvrdog sira

50 grama dimljene slanine ili pršute

Biber

Priprema:

U većoj posudi, zagrejte pavlaku i narendani sir. Slaninu ili pršutu iseckajte što sitnije možete, i dodajte u sos. Nemojte dodatno soliti sos jer je suvo meso slano, kao i tvrdi sir.

Njoke obarite u ključaloj, posoljenoj vodi, gotove su čim isplivaju na površinu. Ocedite ih i prebacite u vatrostalnu posudu, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Njoke prelijte sosom, dobro promešajte tako da se sos svuda "zavuče". Po želji, izrendajte još malo parmezana po vrhu, i malo pobiberite. Pecite pod gornjim grejačem dok gornji sloj lepo ne porumeni.

Kakav vi sos spremate sa njokama? Recite nam u komentarima!