Recept za ukusnu pitu u kojoj možete uživati i ako postite.
Pita sa jabukama je tradicionalna poslastica za hladne dane, a ovaj recept možete isprobati i ako postite.
Sastojci:
Pola kilograma očišćenih i izrendanih jabuka
800 grama tankih kora za pitu
Šolja ulja
Šolja šećera
Dve kesice vanilin-šećera
Šećer u prahu (po ukusu)
Cimet (po ukusu)
Dve šolje prezli
Priprema:
Kore poprskajte uljem i pospite šećerom, slažite po tri (ili četiri, ako se cepaju) jednu na drugu.
Rendane jabuke pomešajte sa cimetom, šećerom, prezlama i cimetom (ako volite).
Nadev stavite na kore, umotajte i ređajte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Kad potrošite sve kore, pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, ili dok pita ne porumeni.
Kad se ispeče, pokrijte aluminijumskom folijom, preko stavite krpu i ostavite da se ohladi. Pospite vanilin šećerom i uživajte.