Još jedan recept za fini slatkiš, pogodan i za one koji tek počinju da kuvaju!

Sastojci:

Dve srednje kruške (oko 300 grama)

55 grama prah šećera

Četiri lista lisnatog testa

Pola kašičice cimeta

Jedno jaje

75 grama kristal šećera

50 mililitara slatke pavlake

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Kruške oljuštite i isecite na kockice, zatim pomešajte sa prah šećerom i cimetom. Svaki list lisnatog testa prepolovite po dužini, i dobijene trake filujte mešavinom kruške i šećera. Zamotajte rolnice, ne morate da ih previše stisnete, ali bi trebalo da fil ne može da "pobegne", pa pazite na spojeve. Premažite ih umućenim jajetom kako bi dobile lepu boju u rerni.

Pecite 14-16 minuta u zagrejanoj rerni, i za to vreme u šerpici zagrejte kristal šećer i pavlaku, dok ne dobijete karamel sos. Prelijte pitice sosom i poslužite odmah.

Koji je vaš omiljeni laki kolač? Recite nam u komentarima, a pogledajte i recept za tortu koja je gotova za pola sata!