Isprobajte ovaj jednostavan recept za kolačiće sa džemom.

Sastojci:

Dve i po šolje brašna

Četvrtina kašičice sode-bikarbone

Četvrtina kašičice soli

230 grama putera na sobnoj temperaturi

Tri četvrtine šolje šećera

Jedno veće jaje

Kašičica ekstrakta vanile

Džem za filovanje

Priprema:

U većoj činiji pomešajte brašno, sodu-bikarbonu i so.

U drugoj činiji, miskerom mutite puter i šećer dok ne dobijete glatku ujednačenu smesu, dodajte jaje i miksirajte dok ne dobijete vazdušastu smesu, a zatim dodajte i ekstrakt vanile.

Zatim postepeno dodajte brašno, miksirajući dok ne dobijete glatko testo.

Umotajte, pa ostavite da "odleži" u frižideru sat vremena.

Nakon toga, uzimajte pomalo testa supenom kašikom, oblikujte u loptice, i ređajte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Palcem pritisnite svaku lopticu, da napravite udubljenje.

Zatim u sredinu svakog kolačića stavite malo džema koji volite, i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dvadesetak minuta, ili dok ne porumene.

Sačekajte da se kolačići ohlade i služite.

Imate li vi neki dobar recept za kolačiće?

Vanilice