Punjene pečurke svi vole, isprobajte ovaj recept za ukusan i zdrav obrok, koji je spreman za manje od pola sata.

Sastojci:

12 šampinjona srednje veličine

20 grama putera

Čen belog luka, očišćen i sitno iseckan

Pola šolje sitno iseckanog spanaća (može i smrznuti)

2/3 šolje krem sira

Prezle

Malo izrendane mocarele

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni, u plići pleh stavite papir za pečenje.

Pečurke operite, odvojite nožice od kapica. Nožice sitno iseckajte i dinstajte na otopljenom puteru tri, četiri minuta.

Zatim dodajte spanać i beli luk, nastavite da dinstate još nekoliko minuta. Dodajte soli i bibera po želji.

Sklonite sa šporeta, ostavite da se malo ohladi, pa dodajte krem sir.

Kapice šampinjona punite ovim filom, pospite prezlama i rendanom mocarelom, pa pecite petnaestak minuta. Služite toplo.

Kako vi spremate pečurke?