Predstavljamo vam recept za čokoladne kolačiće koji se jednostavno pripremaju i nemaju previše sastojaka.

Ovo je, inače, tradicionalni recept za čokoladno testo koji se smatra toliko "grešnim" da se takvi kolači na engleskom zovu "đavolja hrana".

Šalu na stranu, preukusni su i lako se pripremaju, pa je ovaj recept super za one koji vole slatko, a nemaju previše iskustva u pečenju kolača.

Sastojci:

100 grama brašna

Pola kašičice praška za pecivo

60 grama smeđeg šećera

30 grama kakao praha

Dva jaja

Četiri kašike putera na sobnoj temperaturi

125 grama kisele pavlake

Za preliv:

Šolja crne čokolade

Dve kašike prah šećera

200 grama kisele pavlake

Za ukras:

Čokoladni keks po izboru

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U pleh za mafine stavite papirne modlice.

Mikserom umutite maslac, brašno, prašak za pecivo, smeđi šećer, kakao i jaja. Kada se smesa ujednači, ugasite mikser, pavlaku malo razmutite kašikom i umešajte je malo-pomalo.

Dobijenu smesu kašikom raspodelite po modlicama u plehu, do dve trećine visine, pošto će rasti u rerni.

Pecite 18-20 minuta, ili dok čačkalica zabodena u kolačić ne izađe iz njega suva i čista. Za to vreme, rastopite čokoladu, umešajte prah šećer, pustite da se ohladi a zatim umešajte pavlaku.

Kolačiće obavezno ostavite da se ohlade pet do deset minuta, nemojte ih vaditi iz modlica dok su još vrući. Prohlađene kolačiće premažite prelivom, ukrasite prepolovljenim čokoladnim keksom i poslužite.

Koji su vaši omiljeni kolači za početnike? Recite nam u komentarima!