Predstavljamo vam recept za čokoladne kolačiće koji se jednostavno pripremaju i nemaju previše sastojaka.
Ovo je, inače, tradicionalni recept za čokoladno testo koji se smatra toliko "grešnim" da se takvi kolači na engleskom zovu "đavolja hrana".
Šalu na stranu, preukusni su i lako se pripremaju, pa je ovaj recept super za one koji vole slatko, a nemaju previše iskustva u pečenju kolača.
Sastojci:
100 grama brašna
Pola kašičice praška za pecivo
60 grama smeđeg šećera
30 grama kakao praha
Dva jaja
Četiri kašike putera na sobnoj temperaturi
125 grama kisele pavlake
Za preliv:
Šolja crne čokolade
Dve kašike prah šećera
200 grama kisele pavlake
Za ukras:
Čokoladni keks po izboru
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U pleh za mafine stavite papirne modlice.
Mikserom umutite maslac, brašno, prašak za pecivo, smeđi šećer, kakao i jaja. Kada se smesa ujednači, ugasite mikser, pavlaku malo razmutite kašikom i umešajte je malo-pomalo.
Dobijenu smesu kašikom raspodelite po modlicama u plehu, do dve trećine visine, pošto će rasti u rerni.
Pecite 18-20 minuta, ili dok čačkalica zabodena u kolačić ne izađe iz njega suva i čista. Za to vreme, rastopite čokoladu, umešajte prah šećer, pustite da se ohladi a zatim umešajte pavlaku.
Kolačiće obavezno ostavite da se ohlade pet do deset minuta, nemojte ih vaditi iz modlica dok su još vrući. Prohlađene kolačiće premažite prelivom, ukrasite prepolovljenim čokoladnim keksom i poslužite.
Koji su vaši omiljeni kolači za početnike? Recite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti