Sprema se za ukupno sat vremena, a ukus je sjajan!

Sastojci:

Dvoje pileće grudi

110 grama mekog sira

Četiri manje paprike

50 grama rendanog čedar sira ili kačkavalja

Oko 250 grama slanine, isečene na tanke listove

Priprema:

Zagrejte rernu na 150 stepeni, a u međuvremenu iseckajte papriku na sitne kockice. Piletinu filetirajte na tanke komade. Zatim, na komad piletine stavite malo mekog sira, na sredinu, pa odozgo pospite iseckanu papriku i čedar ili kačkavalj.

Sada levu i sednu ivicu piletine spojite, pa okolo namotajte komad slanine. Isto uradite i sa ostalim komadima piletine, zatim poređajte u pleh i odozgo pospite malo soli i bibera.

Pecite oko 45 minuta, izvadite pleh iz rerne i prospite svu mast koja se isedila iz slanine. Povećajte temperaturu na 200 stepeni, pa pecite još desetak minuta.