Predstavljamo vam recept za posni italijanski specijalitet, "pasta ala Norma". Ukusna je i zasitna, a pošto ne sadrži namirnice životinjskog porekla, možete je pripremiti danima kada je dozvoljeno koristiti ulje u pripremi hrane.
Sastojci:
600 grama patlidžana
400 grama suve testenine bez jaja
Konzerva paradajza pelata (oko 400 grama)
Tri čena belog luka
Tri srednja paradajza
Litar supe od povrtne kocke
Sveži bosiljak
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
Patlidžan operite, odsecite mu krajeve i isecite na kockice srednje veličine. U jednoj većoj šerpi, stavite vodu za testeninu da proključa, a u drugu sipajte povrtnu supu, i kada provri, ubacite kockice patlidžana. Kuvajte patlidžan oko osam minuta, zatim procedite.
U većem tiganju, zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani beli luk. Dodajte oceđeni patlidžan, pelat i paradajz sečen na kockice, posolite i pobiberite i pustite da krčka. Kada voda za testeninu provri, ubacite testeninu, zatim obilno posolite i kuvajte po uputstvu sa pakovanja.
Testeninu procedite, vratite u šerpu, dodajte sos i pospite svežim bosiljkom.
Kako vi pripremate posnu testeninu? Recite nam u komentarima!
Haos na kraju i poraz Crvene zvezde: Teo promašio za produžetak, sudije u prvom planu!
"Pogledajte dobro oči ovog čoveka, hoću da svi Rusi vide": Srna objavio potresnu fotografiju, ledi krv u žilama
Ogromna greška sudija na štetu Crvene zvezde: Najbitniji poeni na meču nije trebalo da važe!
Sudije oštetile Partizan u ključnom napadu Barselone: Krupna greška se jasno vidi na video-snimku!
Željko zagrmeo zbog rasporeda Partizana: "Veoma interesantno, drugi put nam se dešava"