Predstavljamo vam recept za posni italijanski specijalitet, "pasta ala Norma". Ukusna je i zasitna, a pošto ne sadrži namirnice životinjskog porekla, možete je pripremiti danima kada je dozvoljeno koristiti ulje u pripremi hrane.

Sastojci:

600 grama patlidžana

400 grama suve testenine bez jaja

Konzerva paradajza pelata (oko 400 grama)

Tri čena belog luka

Tri srednja paradajza

Litar supe od povrtne kocke

Sveži bosiljak

Maslinovo ulje

So, biber

Priprema:

Patlidžan operite, odsecite mu krajeve i isecite na kockice srednje veličine. U jednoj većoj šerpi, stavite vodu za testeninu da proključa, a u drugu sipajte povrtnu supu, i kada provri, ubacite kockice patlidžana. Kuvajte patlidžan oko osam minuta, zatim procedite.

U većem tiganju, zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani beli luk. Dodajte oceđeni patlidžan, pelat i paradajz sečen na kockice, posolite i pobiberite i pustite da krčka. Kada voda za testeninu provri, ubacite testeninu, zatim obilno posolite i kuvajte po uputstvu sa pakovanja.

Testeninu procedite, vratite u šerpu, dodajte sos i pospite svežim bosiljkom.

Kako vi pripremate posnu testeninu? Recite nam u komentarima!