Predstavljamo vam recept za posnu lazanju, punu zdravog "zeleniša". Ne sadrži namirnice životinjskog porekla, i možete je pripremiti u danima kada je dozvoljeno koristiti ulje u pripremi hrane.

Sastojci:

300 grama blitve

Tri praziluka

Dva čena belog luka

250 grama testenine za lazanje bez jaja

150 grama kačkavalja biljnog porekla

Pola kocke povrtne supe

Bosiljak

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Opranu blitvu obarite pet minuta u ključaloj, posoljenoj vodi, zatim dobro ocedite i isecite. Polovinu kocke rastvorite u 200 mililitara vruće vode.

U većem tiganju, zagrejte maslinovo ulje i propržite opran i iseckan praziluk. Posle pet minuta, dodajte mu sitno seckani beli luk, posolite i pobiberite. Umešajte oceđenu blitvu, i postepeno dodajte supu. Verovatno nećete iskoristiti svih 200 mililitara, mešavina bi trebalo da bude malo ređa, ali ne vodenasta. Narendajte polovinu količine kačkavalja u mešavinu, i dodajte bosiljak.

Na dno posude za pečenje, stavite malo sosa, zatim ređajte red testenine, red sosa, dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh narendajte ostatak kačkavalja i pecite dvadesetak minuta. Poslužite toplo.

Kako vi pripremate lazanju? Recite nam u komentarima!