Predstavljamo vam recept za posnu lazanju, punu zdravog "zeleniša". Ne sadrži namirnice životinjskog porekla, i možete je pripremiti u danima kada je dozvoljeno koristiti ulje u pripremi hrane.
Sastojci:
300 grama blitve
Tri praziluka
Dva čena belog luka
250 grama testenine za lazanje bez jaja
150 grama kačkavalja biljnog porekla
Pola kocke povrtne supe
Bosiljak
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Opranu blitvu obarite pet minuta u ključaloj, posoljenoj vodi, zatim dobro ocedite i isecite. Polovinu kocke rastvorite u 200 mililitara vruće vode.
U većem tiganju, zagrejte maslinovo ulje i propržite opran i iseckan praziluk. Posle pet minuta, dodajte mu sitno seckani beli luk, posolite i pobiberite. Umešajte oceđenu blitvu, i postepeno dodajte supu. Verovatno nećete iskoristiti svih 200 mililitara, mešavina bi trebalo da bude malo ređa, ali ne vodenasta. Narendajte polovinu količine kačkavalja u mešavinu, i dodajte bosiljak.
Na dno posude za pečenje, stavite malo sosa, zatim ređajte red testenine, red sosa, dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh narendajte ostatak kačkavalja i pecite dvadesetak minuta. Poslužite toplo.
Kako vi pripremate lazanju? Recite nam u komentarima!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte