Evo idealnog recepta za kolač kojim ćete oduševiti ukućane i prijatelje.

Sastojci:

Dve šolje brašna

¾ šolje belog šećera

Dve kašičice praška za pecivo

Pola kašičice soli

115 grama putera

Jedno jaje

¾ šolje mleka

Kašičica i po ekstrakta vanile

Za preliv:

¼ šolje brašna

2/3 šolje belog šećera

Kašičica cimeta

115 grama putera

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusovih. Podmažite pleh i stavite malo brašna.

Najpre napravite preliv. U posudu pomešajte ¼ šolje brašna, 2/3 šolje šećera i kašičicu cimeta. Dodajte puter iseckan na listiće ili izrendan i promešajte – dobićete smesu koja ima mrvice, a tako i treba da bude. Odložite sa strane.

U veću posudu sipajte dve šolje brašna, ¾ šolje šećera, prašak za pecivo i so. Dodajte drugih 115 grama putera i promešajte. U odvojenu posudicu pomešajte jaja i mleko, dobro izmešajte, pa sipajte u tu veću posudu i dobro izmešajte, dodajući i ekstrakt vanile.

Nalijte u pripremljen pleh, pa odozgo stavite preliv. Pecite u rerni 25 do 30 minuta, ostavite malo da se ohladi i poslužite.