Evo idealnog recepta za kolač kojim ćete oduševiti ukućane i prijatelje.
Sastojci:
Dve šolje brašna
¾ šolje belog šećera
Dve kašičice praška za pecivo
Pola kašičice soli
115 grama putera
Jedno jaje
¾ šolje mleka
Kašičica i po ekstrakta vanile
Za preliv:
¼ šolje brašna
2/3 šolje belog šećera
Kašičica cimeta
115 grama putera
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusovih. Podmažite pleh i stavite malo brašna.
Najpre napravite preliv. U posudu pomešajte ¼ šolje brašna, 2/3 šolje šećera i kašičicu cimeta. Dodajte puter iseckan na listiće ili izrendan i promešajte – dobićete smesu koja ima mrvice, a tako i treba da bude. Odložite sa strane.
U veću posudu sipajte dve šolje brašna, ¾ šolje šećera, prašak za pecivo i so. Dodajte drugih 115 grama putera i promešajte. U odvojenu posudicu pomešajte jaja i mleko, dobro izmešajte, pa sipajte u tu veću posudu i dobro izmešajte, dodajući i ekstrakt vanile.
Nalijte u pripremljen pleh, pa odozgo stavite preliv. Pecite u rerni 25 do 30 minuta, ostavite malo da se ohladi i poslužite.
Zvezda zgazila rivala i popela se na vrh ABA lige: Zamalo stotka, a crveno-beli igrali u drugoj brzini!
Bivši fudbaler Zvezde automobilom udario ženu: Lekari joj se bore za život
Za Božić i do +15 stepeni, pa obrt: Ovakvoj prognozi se niko nije nadao, Čubrilo otkrio šta nas čeka u januaru
Oženio se Kebin sin u tajnosti: Supruga mlađa od njega 15 godina, otkriveni detalji
Tužilaštvo se oglasilo zbog Jovana Mijatovića: Bivši fudbaler Zvezde automobilom udario ženu