Isprobajte ovaj recept za ukusan čokoladni rolat.

Sastojci:

750 mililitara mleka

80 grama putera

Tri žumanceta

Paketić kvasca

Oko kilogram i po brašna

200 grama čokolade za kuvanje

150 grama mlevenih oraha

125 grama putera za fil

Pola kašičice soli

Šećera po ukusu

Priprema:

Kvasac razmutite u malo mlakog mleka, dodajte pola kašike šećera i malo brašna, i ostavite na toplom da nadođe.

U većoj činiji dva žumanca umutite sa kašikom šećera, dodajte 80 grama putera na sobnoj temperaturi, malo soli, nadošao kvasac i 750 mililitara mlakog mleka.

Polako sipajte brašno, miksirajući sve vreme (upotrebite žice za testo), a kad dobijete ujednačenu smesu (tako da žice miksera "zapinju"), nastavite da mesite testo rukom, sve dok ne prestane da se lepi.

Pokrijte ga i ostavite na toplom da naraste.

U međuvremenu, na pari otopite puter i tamnu čokoladu, pa dodajte mlevene orahe.

Testo podelite na četiri dela, razvucite u kore debele oko centimetar i po, pa ih filujte istopljenom čokoladom sa orasima.

Savijte štrudlu, stavite u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, i premažite mućenim žumancetom, pa ostavite još pola sata, da nadođe.

Pecite u rerni na srednjoj temperaturi dok ne porumeni. Pečenu štrudlu izvadite, umotajte u čistu krpu da malo omekša, a kad se ohladi, pospite šećerom u prahu ili mrvicama čokolade i služite.