Isprobajte ovaj recept za ukusan čokoladni rolat.
Sastojci:
750 mililitara mleka
80 grama putera
Tri žumanceta
Paketić kvasca
Oko kilogram i po brašna
200 grama čokolade za kuvanje
150 grama mlevenih oraha
125 grama putera za fil
Pola kašičice soli
Šećera po ukusu
Priprema:
Kvasac razmutite u malo mlakog mleka, dodajte pola kašike šećera i malo brašna, i ostavite na toplom da nadođe.
U većoj činiji dva žumanca umutite sa kašikom šećera, dodajte 80 grama putera na sobnoj temperaturi, malo soli, nadošao kvasac i 750 mililitara mlakog mleka.
Polako sipajte brašno, miksirajući sve vreme (upotrebite žice za testo), a kad dobijete ujednačenu smesu (tako da žice miksera "zapinju"), nastavite da mesite testo rukom, sve dok ne prestane da se lepi.
Pokrijte ga i ostavite na toplom da naraste.
U međuvremenu, na pari otopite puter i tamnu čokoladu, pa dodajte mlevene orahe.
Testo podelite na četiri dela, razvucite u kore debele oko centimetar i po, pa ih filujte istopljenom čokoladom sa orasima.
Savijte štrudlu, stavite u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, i premažite mućenim žumancetom, pa ostavite još pola sata, da nadođe.
Pecite u rerni na srednjoj temperaturi dok ne porumeni. Pečenu štrudlu izvadite, umotajte u čistu krpu da malo omekša, a kad se ohladi, pospite šećerom u prahu ili mrvicama čokolade i služite.
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila
Partizan dobija 3.600.000 evra od Telekoma: Rasim Ljajić se oglasio zbog novog ugovora!
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?