Jednostavan kolač na kojem smo "odrasli".

Sastojci:

3 kašike brašna

4 kašike griza

6 jaja

8 kašika šećera

Litar mleka

Izrendana kora jednog limuna

Kesica vanilin-šećera

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca. Žumanca umutite sa šest kašika šećera, a zatim kašiku po kašiku dodajte brašno, griz i struganu koricu limuna, miskirajući sve vreme.

Belanca umutite u čvrst sneg, pa pažljivo dodajte, mešajući sve vreme, da se mase lepo sjedine.

Sipajte u dublji pleh, podmazan i posut brašnom i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok koh ne naraste i ne porumeni.

Mleko zagrejte na šporetu da bude mlako, dodajte dve kašike šećera i vanilin-šećer i njime prelijte pečen koh. Sačekajte da koh upije veći deo tečnosti, ohladite i služite.