Ako volite kokos, isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan kremasti kolač.
Sastojci:
Za koru
240 grama putera na sobnoj temperaturi
Šolja belog šećera
Šolja smeđeg šećera
5 jaja (odvojite belanca od žumanaca)
Kašičica ekstrakta vanile
Kašičica praška za pecivo
Šolja slatke pavlake
Šolja i po kokosovog brašna
Dve šolje brašna
(* sve merite istom šoljom)
Za krem
350 grama krem sira
200 grama putera na sobnoj temperaturi
Šest šolja šećera u prahu
Šolja seckanih lešnika
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, u dva pleha prečnika dvadesetak centimetara stavite papir za pečenje.
Izmiksirajte 240 grama putera da bude penast, dodajte smeđi i beli šećer i ekstrakt vanile. Mutite mikserom dok se ne sjedini, pa dodajte žumanca, mutite još, i dospite pavlaku pa izmiksirajte.
U odvojenoj činiji pomešajte brašno i prašak za pecivo, a zatim to polako sipajte u smesu, miksirajući sve vreme. Kad se lepo sjedini, dodajte kokosovo brašno i mutite još malo.
Belanca umutite mikserom u čvrst sneg, pa dodajte smesi za koru.
Podelite tu masu u dva pleha, stavite u rernu i pecite između 20 i 25 minuta, pa ostavite da se kore ohlade.
Za fil izmiksirajte 200 grama putera da bude penast, dodajte krem sir miksirajući sve vreme, a zatim dodajte šećer u prahu. Namažite jednu koru, pospite seckanim lešnicima, stavite drugu koru, nafilujte i pospite ostatkom lešnika po ivicama, ili kokosovim brašnom.
Imate li vi neki dobar recept za tortu ili kolače sa kokosom?
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
"Nemoj da snimaš, a ti ne smeš u Beograd jer vređaš sve Srbe": Isplivao novi snimak haosa Lalatovića i Dudića!