Brza i ukusna testenina, idealna za dane posta kada je dozvoljeno jesti ribu.
Sastojci:
400 grama testenine bez jaja
Konzerva tunjevine
Glavica crnog luka
Dva čena belog luka
Konzerva paradajza pelata
Bosiljak
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk. Kada voda provri, posolite je, ubacite testeninu i kuvajte je po uputstvu sa pakovanja, 10-12 minuta.
Luku dodajte oceđenu tunjevinu, zatim usitnjeni paradajz pelat, i pojačajte vatru da prokrčka. Kada je testenina gotova, sos začinite solju, biberom i bosiljkom, a zatim pomešajte sa testom i servirajte toplo. Ako imate kačkavalj biljnog porekla, narendajte malo po jelu pre serviranja.
Na koji način vi pripremate tunjevinu iz konzerve? Mi vam predlažemo i salatu sa pasuljem i posne pljeskavice, a vi nam svoj izbor recite u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji