Brza i ukusna testenina, idealna za dane posta kada je dozvoljeno jesti ribu.

Sastojci:

400 grama testenine bez jaja

Konzerva tunjevine

Glavica crnog luka

Dva čena belog luka

Konzerva paradajza pelata

Bosiljak

Maslinovo ulje

So, biber

Priprema:

U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk. Kada voda provri, posolite je, ubacite testeninu i kuvajte je po uputstvu sa pakovanja, 10-12 minuta.

Luku dodajte oceđenu tunjevinu, zatim usitnjeni paradajz pelat, i pojačajte vatru da prokrčka. Kada je testenina gotova, sos začinite solju, biberom i bosiljkom, a zatim pomešajte sa testom i servirajte toplo. Ako imate kačkavalj biljnog porekla, narendajte malo po jelu pre serviranja.

Na koji način vi pripremate tunjevinu iz konzerve? Mi vam predlažemo i salatu sa pasuljem i posne pljeskavice, a vi nam svoj izbor recite u komentarima!