Predstavljamo vam recept za brzo jelo sa testeninom, bogatog mirisa i ukusa. Recept je veoma jednostavan, pa je super i za početnike u kuhinji koji vole aromatična, začinjena jela.

Sastojci:

400 grama suve testenine

Dva tanka režnja suve slanine

Dva čena belog luka

Dva veća paradajza

200 grama pečuraka

Parmezan

Origano

Dimljena paprika

Maslinovo ulje

So, biber

Priprema:

Testeninu obarite u posoljenoj vodi, prema uputstvu sa pakovanja.

U većem tiganju, propržite sitno seckanu slaninu i beli luk, dodajte seckane pečurke i pržite ih pet minuta.

Začinite paprikom i origanom, dodajte iseckani paradajz, poklopite i krčkajte još pet minuta.

Dobro pobiberite, i pospite parmezanom. Poslužite uz salatu.

Kako vi pripremate pastu? Recite nam u komentarima, a pročitajte i naš brzi recept za pastu karbonara!