… hladi se, naime, nekoliko sati. Ipak, da je vredno truda videćete kad isprobate ovaj recept!

Sastojci:

125 grama mlevenog keksa

60 grama šećera

Dve kašičice cimeta

76 grama putera, otopljenog

30 grama želatina,

Sok od jedne pomorandže

160 mililitara ključale vode

120 mililitara hladne vode

Kockice leda

250 mililitara slatke pavlake

Pomorandže, isečene na kockice 

Priprema:

Pomešajte mleveni keks, šećer, cimet i otopljeni puter, pa mesite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Stavite u pleh, i pritiskajte dok se ne formira kora, pa pleh stavite u frižider da se kora stegne.

U većoj šerpi, želatin razmutite u ključaloj vodi, mešajući dok se potpuno ne rastvori. Zatim dodajte ceđenu pomorandžu, hladnu vodu i kockice leda, i mešajte dok ne počne da se zgušnjava.

Slatku pavlaku umutite u čvrst sneg, dodajte pomorandže iseckane na kockice i ostavite da se malo ohladi.

Zatim fil ravnomerno rasporedite po kori, premažite želatinom i stavite u frižider na nekoliko sati da se sve dobro stegne. Služite ukrašeno kolutovima pomorandže.

Ako  imate neki dobar recept za voćni kolač, pišite nam!