Super ideja za predjelo, ili doručak, isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne korpice sa bundevom i fetom.

Sastojci:

Za testo

160 grama brašna

Kašičica šećera

Pola kašičice soli

115 grama putera

Kašičica belog sirćeta

Kapika ledene vode (plus još jedna ili dve, ako se ispostavi da je neophodno)

Za nadev

125 grama bundeve, pečene i isečene na kockice

50 grama fete, isečene na kockice

Malo svežeg bosiljka, sitno iseckanog

Kašika maslinovog ulja

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, so i šećer, dodajte puter (na sobnoj temperaturi) i mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte sirće, kašiku ledene vode, i miksirajte dok ne dobijete rastresitu smesu koja se ipak "drži zajedno". Ako je potrebno, dodajte još jednu ili dve kašike ledene vode.

Testo umotajte u providnu foliju, i stavite u frižider na najmanje sat vremena.

Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Testo koje je odstajalo u frižideru razvucite na debljinu od oko tri milimetra, i okruglim kalupom vadite "krugove".

Kalup za proju podmažite maslinovim uljem, stavite testo tako da formira korpice i pecite dok ne porumeni, oko 18 do 20 minuta.

Ostavite da se korpice ohlade, pa ih pažljivo vadite iz kalupa.

U manjoj činiji pomešajte kockice pečene bundeve, fetu, maslinovo ulje i bosiljak, pa filom punite korpice.

Imate li vi neki dobar recept za slane korpice? Pišite nam!