Super ideja za predjelo, ili doručak, isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne korpice sa bundevom i fetom.
Sastojci:
Za testo
160 grama brašna
Kašičica šećera
Pola kašičice soli
115 grama putera
Kašičica belog sirćeta
Kapika ledene vode (plus još jedna ili dve, ako se ispostavi da je neophodno)
Za nadev
125 grama bundeve, pečene i isečene na kockice
50 grama fete, isečene na kockice
Malo svežeg bosiljka, sitno iseckanog
Kašika maslinovog ulja
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, so i šećer, dodajte puter (na sobnoj temperaturi) i mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte sirće, kašiku ledene vode, i miksirajte dok ne dobijete rastresitu smesu koja se ipak "drži zajedno". Ako je potrebno, dodajte još jednu ili dve kašike ledene vode.
Testo umotajte u providnu foliju, i stavite u frižider na najmanje sat vremena.
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Testo koje je odstajalo u frižideru razvucite na debljinu od oko tri milimetra, i okruglim kalupom vadite "krugove".
Kalup za proju podmažite maslinovim uljem, stavite testo tako da formira korpice i pecite dok ne porumeni, oko 18 do 20 minuta.
Ostavite da se korpice ohlade, pa ih pažljivo vadite iz kalupa.
U manjoj činiji pomešajte kockice pečene bundeve, fetu, maslinovo ulje i bosiljak, pa filom punite korpice.
Imate li vi neki dobar recept za slane korpice? Pišite nam!
Haos na kraju i poraz Crvene zvezde: Teo promašio za produžetak, sudije u prvom planu!
"Pogledajte dobro oči ovog čoveka, hoću da svi Rusi vide": Srna objavio potresnu fotografiju, ledi krv u žilama
Ogromna greška sudija na štetu Crvene zvezde: Najbitniji poeni na meču nije trebalo da važe!
Sudije oštetile Partizan u ključnom napadu Barselone: Krupna greška se jasno vidi na video-snimku!
Željko zagrmeo zbog rasporeda Partizana: "Veoma interesantno, drugi put nam se dešava"