Super ideja za predjelo, ili doručak, isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne korpice sa bundevom i fetom.
Sastojci:
Za testo
160 grama brašna
Kašičica šećera
Pola kašičice soli
115 grama putera
Kašičica belog sirćeta
Kapika ledene vode (plus još jedna ili dve, ako se ispostavi da je neophodno)
Za nadev
125 grama bundeve, pečene i isečene na kockice
50 grama fete, isečene na kockice
Malo svežeg bosiljka, sitno iseckanog
Kašika maslinovog ulja
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, so i šećer, dodajte puter (na sobnoj temperaturi) i mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte sirće, kašiku ledene vode, i miksirajte dok ne dobijete rastresitu smesu koja se ipak "drži zajedno". Ako je potrebno, dodajte još jednu ili dve kašike ledene vode.
Testo umotajte u providnu foliju, i stavite u frižider na najmanje sat vremena.
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Testo koje je odstajalo u frižideru razvucite na debljinu od oko tri milimetra, i okruglim kalupom vadite "krugove".
Kalup za proju podmažite maslinovim uljem, stavite testo tako da formira korpice i pecite dok ne porumeni, oko 18 do 20 minuta.
Ostavite da se korpice ohlade, pa ih pažljivo vadite iz kalupa.
U manjoj činiji pomešajte kockice pečene bundeve, fetu, maslinovo ulje i bosiljak, pa filom punite korpice.
Imate li vi neki dobar recept za slane korpice? Pišite nam!
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!