Sprema se veoma jednostavno – toliko da čak ni početnici ne mogu da pogreše.

Sastojci:

Šolja i po punomasnog jogurta

2/3 šolje maslinovog ulja

1 ¼ šolje šećera

Tri jaja

Kašičica ekstrakta vanile

Dve i po šolje brašna

Dve i po kašičice praška za pecivo

¾ kašičice sode bikarbone

Pola kašičice soli

Malo muskatnog oraščića

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, podmažite pleh i oboložite ga papirom za pečenje.

U posudi pomešajte jogurt, maslinovo ulje, šećer, jaja i ekstrakt vanile. Kratko promešajte, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i muskatni orašćić, pa umutite dok se sve grumuljice ne razbiju.

Nalijte smesu u pleh i pecite 50-60 minuta, a ukoliko pre toga kolač počne da tamni, prekrijte ga folijom i tako pecite. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Ovaj kolač možete da jedete baš ovako, da ga pospete šećerom u prahu, ali i da ga prelijete čokoladom ili, recimo, premažete šlagom i odozgo poređate omiljeno voće.

Imate li i vi neki dobar recept za kolač? Pišite nam u komentarima!