Osvežavajuća poslastica gotova za "pet minuta"!

Sastojci:

450 grama svežih, zrelih kajsija

120 mililitara vode

100 grama šećera

250 mililitara slatke pavlake

Pola kašičice ekstrakta vanile

Nekoliko kapi svežeg soka od limuna

Priprema:

Izvadite koštice iz kajsija i isecite ih na šest kriški. Stavite ih u šerpicu, i dodajte pola šolje vode, pa stavite da proključa, zatim poklopite i ostavite tako desetak minuta, mešajući povremeno, dok kajsije ne omekšaju.

Ostavite kajsije da se ohlade, a zatim ih izblendirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Slatku pavlaku umutite sa šećerom u čvrst sneg, dodajte ekstrakt vanile, nekoliko kapi soka od limuna, pa sjedinite sa kajsijama. Blendirajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu smesu.

Stavite u friz da se dobro ohladi i služite ukrašeno kriškama kajsije.

Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za domaći sladoled, a isprobajte i ove recepte:

Domaći "čizkejk sladoled"

Posni sladoled od jagode

Domaći sladoled od banane

Domaći sladoled od breskve