Osvežavajuća poslastica gotova za "pet minuta"!
Sastojci:
450 grama svežih, zrelih kajsija
120 mililitara vode
100 grama šećera
250 mililitara slatke pavlake
Pola kašičice ekstrakta vanile
Nekoliko kapi svežeg soka od limuna
Priprema:
Izvadite koštice iz kajsija i isecite ih na šest kriški. Stavite ih u šerpicu, i dodajte pola šolje vode, pa stavite da proključa, zatim poklopite i ostavite tako desetak minuta, mešajući povremeno, dok kajsije ne omekšaju.
Ostavite kajsije da se ohlade, a zatim ih izblendirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Slatku pavlaku umutite sa šećerom u čvrst sneg, dodajte ekstrakt vanile, nekoliko kapi soka od limuna, pa sjedinite sa kajsijama. Blendirajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu smesu.
Stavite u friz da se dobro ohladi i služite ukrašeno kriškama kajsije.
Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za domaći sladoled, a isprobajte i ove recepte:
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu