Isprobajte ovaj recept za posne knedle sa kajsijama, kojima se možete zasladiti i ako postite.

Sastojci:

Dve šolje brašna

Pola kilograma kajsija, bez koštica (birajte sitnije)

Kilogram krompira

200 grama šećera

Dve kesice vanilin-šećera

Prezle

Priprema:

Krompir operite i skuvajte u ljusci. Kad se skuva, oljuštite ga i sameljite u mašinici za mlevenje mesa, ili ga izgnječite kao za pire. Dodajte dve šolje brašna, i zamesite testo, tako da dobijete ujednačenu smesu.

U veću šerpu sipajte tri litra vode, stavite da proključa.

Od testa pravite loptice, spljoštite svaku, u sredinu stavite kajsiju pa oblikujte u lopticu ponovo. Spuštajte knedle u ključalu vodu, i kad se dignu na površinu vadite rupičastom kašikom.

Svaku knedlu uvaljajte u mešavinu prezli, šećera i vanilin-šećera i služite ih tople.

Ako imate neki dobar recept za knedle, pišite nam!