Isprobajte ovaj recept za posne knedle sa kajsijama, kojima se možete zasladiti i ako postite.
Sastojci:
Dve šolje brašna
Pola kilograma kajsija, bez koštica (birajte sitnije)
Kilogram krompira
200 grama šećera
Dve kesice vanilin-šećera
Prezle
Priprema:
Krompir operite i skuvajte u ljusci. Kad se skuva, oljuštite ga i sameljite u mašinici za mlevenje mesa, ili ga izgnječite kao za pire. Dodajte dve šolje brašna, i zamesite testo, tako da dobijete ujednačenu smesu.
U veću šerpu sipajte tri litra vode, stavite da proključa.
Od testa pravite loptice, spljoštite svaku, u sredinu stavite kajsiju pa oblikujte u lopticu ponovo. Spuštajte knedle u ključalu vodu, i kad se dignu na površinu vadite rupičastom kašikom.
Svaku knedlu uvaljajte u mešavinu prezli, šećera i vanilin-šećera i služite ih tople.
Ako imate neki dobar recept za knedle, pišite nam!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte