Predstavljamo vam recept za brzi letnji ručak ili laganu večeru - testenina sa tikvicama, paradajzom i parmezanom! Odaberite svoj omiljeni oblik testenine, ovaj obrok je na stolu za manje od 20 minuta!

Sastojci:

400 grama suve testenine

Jedna veća tikvica

Dva veća paradajza ili 250 grama čeri paradajza

Maslinovo ulje

Dva čena belog luka

Bosiljak

So, biber

Parmezan

Priprema:

Testeninu obarite u slanoj vodi po uputstvu sa pakovanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, i propržite sitno iseckani beli luk samo minut, kako ne bi potamneo. Dodajte tikvice koje možete iseći na tanke kolutove, ili čak izrendati, samo ih ocedite pre dodavanja u tiganj. Začinite solju i biberom, pržite povrće pet minuta, a onda dodajte paradajz, iseckan na kockice, ili samo prepolovljen ako ste uzeli čeri. Krčkajte još pet minuta i pred sam kraj dodajte bosiljak.

Gotovu testeninu pomešajte sa sosom, pospite rendanim parmezanom i poslužite toplo.

Kako vi pripremate testeninu? Recite nam u komentarima!