Predstavljamo vam recept za brzi letnji ručak ili laganu večeru - testenina sa tikvicama, paradajzom i parmezanom! Odaberite svoj omiljeni oblik testenine, ovaj obrok je na stolu za manje od 20 minuta!
Sastojci:
400 grama suve testenine
Jedna veća tikvica
Dva veća paradajza ili 250 grama čeri paradajza
Maslinovo ulje
Dva čena belog luka
Bosiljak
So, biber
Parmezan
Priprema:
Testeninu obarite u slanoj vodi po uputstvu sa pakovanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, i propržite sitno iseckani beli luk samo minut, kako ne bi potamneo. Dodajte tikvice koje možete iseći na tanke kolutove, ili čak izrendati, samo ih ocedite pre dodavanja u tiganj. Začinite solju i biberom, pržite povrće pet minuta, a onda dodajte paradajz, iseckan na kockice, ili samo prepolovljen ako ste uzeli čeri. Krčkajte još pet minuta i pred sam kraj dodajte bosiljak.
Gotovu testeninu pomešajte sa sosom, pospite rendanim parmezanom i poslužite toplo.
Kako vi pripremate testeninu? Recite nam u komentarima!
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Sloboda Mićalović napadnuta na parkingu: Evo kako je poznata glumica završila u Urgentnom centru