Ovaj kolač sprema se vrlo brzo i lako, jedino računajte na to da mora da odstoji u frižideru. 

Sastojci:

Pola kilograma keksa

220 grama krem sira (omekšati na sobnoj temperaturi)

Dve kesice pudinga od vanile

Dve i po šolje hladnog mleka

300 grama šlaga

Tri šolje svežih jagoda

Šolja i po borovnica

Oko 60 grama bele čokolade

Priprema:

Umutite šlag i ostavite ga sa strane.

Umutite krem sir sa pudingom (u prahu, ne treba da ga kuvate) i mutite dok se sjedine, a zatim dodajte mleko. Nakon toga postepeno dodajte prethodno umućen šlag.

Kada ste ove sastojke umutili, poređajte keks po dnu posude ili pleha, pa preko namažite sloj smese sa pudingom. Pospite malo jagoda i borovnica, stavite opet sloj keksa, sloj smese sa pudingom, pa opet voće, a onda ovaj postupak ponovite još jednom – treba da imate po tri sloja keksa, fila i voća.

Ostavite da se ohladi barem četiri sata u frižideru, a pre posluženja rastopite belu čokoladu i "prošarajte" odozgo.

Za pravljenje ovog deserta možete da koristite i neko drugo voće po želji.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!