Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne, lagane kolačiće koji se brzo prave.
Sastojci:
Pola šolje slatkog od borovnica
200 grama šećera
Kašika gustina
Četiri krupnija jaja, na sobnoj temperaturi
Navrh kašičice praška za pecivo
Navrh noža soli
Pola kašičice ekstrakta vanile
300 mililitara slatke pavlake
Kašika šećera u prahu
40 grama šećera
Kašika i po gustina
Navrh noža soli
400 grama svežih borovnica
60 mililitara vode
Kašika sveže ceđenog soka od limuna
Pola kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 120 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje.
Slatko od borovnica zagrejte u šerpici, pa izblendirajte.
Šećer, gustin, malo soli i prašak za pecivo pomešajte u šolji. Belanca mutite mikserom dok ne dobijete čvrst sneg, pa dodajte pomalo mešavine šećera, kašiku po kašiku, miksirajući sve vreme, a zatim umešajte i ekstrakt vanile. Pažljivo sipajte izblendirano slatko od borovnica i promešajte varjačom, ne treba sasvim da se sjedini, da bi puslice ostale "šarene".
Zatim belanca rasporedite kašikom u pleh, i napravite malo udubljenje u centru, tako da može da se zadrži sos.
Stavite u rernu i pecite na niskoj temperaturi dok se ne napravi korica, i ostavite da se puslice dobro osuše.
Za sos, pomešajte šećer, gustin i so u srednjoj šerpi. Dodajte sveže borovnice, vodu i sok od limuna, pa kuvajte mešajući par minuta. Zatim sklonite sa vatre i dodajte malo ekstrakta vanile. Sos sipajte u puslice i služite.
Koji je vaš omiljeni "letnji kolač"?
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina
Zvezdin Amerikanac hitno reagovao na pomen otkaza Sferopulosu: Šuter crveno-belih se oglasio na Instagramu