Ova pita garantovano popravlja raspoloženje.

Sastojci:

Pola kilograma tankih kora za pitu

Dve kašike šećera

Pola kilograma zrelih breskvi

Litar mleka

Dve kesice pudinga od vanile

Ulje

Šećer u prahu za posipanje

Sladoled od vanile

Priprema:

Puding skuvajte prema uputstvu, a breskve operite i isecite na kockice.

U pleh stavite papir za pečenje, a rernu uključite na 200 stepeni.

Kore slažite po tri, malo ih poprskajte uljem, filujte pudingom i breskvama isečenim na kockice, pa smotajte "štrafte" pite. Kad potrošite ceo fil, stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite oko pola sata ili dok ne porumeni.

Kad se pita ispeče, pokrijte je krpom, ostavite da se ohladi pa secite i služite posuto šećerom u prahu, ili uz malo sladoleda od vanile.

Imate li vi neki dobar recept za kolače sa breskvama? Pišite nam.