Salata po izraelskom receptu, zdrava i ukusna!

Sastojci:

Četiri šolje čeri paradajza

Dve-tri kašike maslinovog ulja

Šolja kuskusa

Šolja i po leblebija

¼ kašičice mlevene paprike

Kašičica limunovog soka

Jedan čen belog luka

Malo majčine dušice

¼ šolje svežeg bosiljka

Dva krastavca

50 grama feta sira

So i biber po ukusu

Priprema:

Čeri paradajz (dve šolje) podelite na polovine, poprskajte sa malo maslinovog ulja, bibera i soli, poređajte u pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite u rerni na 150 stepeni oko sat vremena. Izvadite iz rerne i ostavite sa strane.

Kuskus pripremite prema uputstvima na pakovanju, a zatim leblebije poređajte u pleh obložen papirom za pečenje, poprskajte ih sa malo maslinovog ulja, soli i bibera, pa pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Izvadite iz rerne i odozgo pospite malo mlevene paprike.

U posudi pomešajte kašiku maslinovog ulja, limunov sok, sitno iseckan beli luk, mačinu dušicu, ¼ kašičice soli i malo bibera. Dodajte kuskus, pa izmešajte.

Preostali čeri paradajz takođe isecite na polovine, i dodajte ih u posudu sa kuskusom, a zatim dodajte i pečeni paradajz, leblebije, bosiljak, krastavac iseckan na kockice i fetu. Po želji dodajte još soli, bibera i maslinovog ulja, pa sve izmešajte i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!