U Srbiji se grašak uglavnom jede kuvan, ali evo i nešto drugačijeg načina da uživate u ukusu ovog povrća.
Sastojci:
Pola litra pilećeg bujona
200 grama graška
Kašičica brašna
Kašika neutralne pavlake
Kašičica mirođije
So i biber po ukusu
Priprema:
Grašak stavite u pola litre pilećeg bujona i po želji dodajte malo soli i bibera. Kuvajte oko pola sata na vatri srednje jačine, pazeći da vam bujon ne uvri previše.
Odvojite manju šolju bujona i ostavite da se ohladi, a zatim grašak izblendirajte zajedno sa bujonom koji je ostao u šerpi i dodajte malo bibera.
U šolju bujona koji ste odvojili dodaje brašno i pavlaku, izmešajte da se sve sjedini, pa to nalijte u pasirani grašak i mešajte. Vratite još malo da se krčka, ali na tihoj vatri, dodajte mirođiju i često mešajte potaž da ne zagori.
Poslužite toplo.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti