U Srbiji se grašak uglavnom jede kuvan, ali evo i nešto drugačijeg načina da uživate u ukusu ovog povrća.

Sastojci:

Pola litra pilećeg bujona

200 grama graška

Kašičica brašna

Kašika neutralne pavlake

Kašičica mirođije

So i biber po ukusu

Priprema:

Grašak stavite u pola litre pilećeg bujona i po želji dodajte malo soli i bibera. Kuvajte oko pola sata na vatri srednje jačine, pazeći da vam bujon ne uvri previše.

Odvojite manju šolju bujona i ostavite da se ohladi, a zatim grašak izblendirajte zajedno sa bujonom koji je ostao u šerpi i dodajte malo bibera.

U šolju bujona koji ste odvojili dodaje brašno i pavlaku, izmešajte da se sve sjedini, pa to nalijte u pasirani grašak i mešajte. Vratite još malo da se krčka, ali na tihoj vatri, dodajte mirođiju i često mešajte potaž da ne zagori.

Poslužite toplo.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!