Iako se štrudle najčešće prave slatke, mogu da budu veoma ukusne i slane.
Sastojci:
Oko pola kilograma brašna
20 grama kvasca
200 mililitara jogurta
100 mililitara mlake vode
Kašičica šećera
Kašičica soli
Dva jaja
200 grama šunke
300 grama sitnog sira
Susam za posipanje
Ulje
Priprema:
U posudu najpre pomešajte kvasac i mlaku vodu, kašičicu brašna i izmešajte. Zatim u to dodajte jedno jaje i umutite ručno, pa dodajte oko 250-300 grama kilograma brašna i so. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jogurt i puter isečene na listiće. Ponovo mešajte, dodajte ostatak brašna i zamesite testo, sve dok ne prestane da bude lepljivo.
U posudu stavite malo ulja, zatim u nju stavite testo i ostavite da naraste oko sat vremena.
Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Na pobrašnjenu površinu stavite testo i zamesite ga, podelite na dva dela, pa prvo razvucite jedan, na njega nanesite sitni sir, pa poređajte šunku. Urolajte testo i prebacite u podmazan pleh. Isto ponovite i sa drugim delom testa – razvucite, rasporedite sir i šunku, stavite u pleh.
U posudi umutite jedno jaje, premažite testo odozgo i pospite susamom. Pecite oko pola sata ili dok testo ne dobije braonkastu boju.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte