Iako se štrudle najčešće prave slatke, mogu da budu veoma ukusne i slane.
Sastojci:
Oko pola kilograma brašna
20 grama kvasca
200 mililitara jogurta
100 mililitara mlake vode
Kašičica šećera
Kašičica soli
Dva jaja
200 grama šunke
300 grama sitnog sira
Susam za posipanje
Ulje
Priprema:
U posudu najpre pomešajte kvasac i mlaku vodu, kašičicu brašna i izmešajte. Zatim u to dodajte jedno jaje i umutite ručno, pa dodajte oko 250-300 grama kilograma brašna i so. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jogurt i puter isečene na listiće. Ponovo mešajte, dodajte ostatak brašna i zamesite testo, sve dok ne prestane da bude lepljivo.
U posudu stavite malo ulja, zatim u nju stavite testo i ostavite da naraste oko sat vremena.
Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Na pobrašnjenu površinu stavite testo i zamesite ga, podelite na dva dela, pa prvo razvucite jedan, na njega nanesite sitni sir, pa poređajte šunku. Urolajte testo i prebacite u podmazan pleh. Isto ponovite i sa drugim delom testa – razvucite, rasporedite sir i šunku, stavite u pleh.
U posudi umutite jedno jaje, premažite testo odozgo i pospite susamom. Pecite oko pola sata ili dok testo ne dobije braonkastu boju.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Kevin Panter srušio Partizan: Crno-beli se čudesno vratili, ali onda ih srušio bivši kapiten!
Svetislav Pešić u emisiji izdiktirao spisak Srbije: Pozvao trojicu iz Zvezde, a četvoricu iz Partizana
"U seriji Sablja je izgovorena velika neistina": Vuk Drašković bez dlake na jeziku, pomenuo i pobunu Crvenih beretki
"Pomislio sam da su sve shvatili, a onda ne uradimo najlakšu stvar na svetu": Željko Obradović o Partizanovih 2-7
Željko Obradović o ključnom momentu poraza Partizana: "Moramo to da naučimo, nedopustivo je"