Sprema se lako i brzo, a kada jednom probate ovo jelo, spremaćete ga opet!
Sastojci:
Tri kašike putera (ili margarina)
Dve manje glavice crnog luka
Dve manje jabuke
Tri kašike brašna
Kašika karija u prahu
Dvoje pileće grudi (otkoštati i iseći na filete)
250 mililitara pilećeg bujona
250 mililitara mleka
So i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni.
U dubnji tiganj stavite puter ili margarin da se rastopi, dodajte iseckan luk i jabuke iseckane na kockice. Kratko propržite, dodajte kari i pržite još oko minut na vatri srednje jačine. Dodajte brašno, ostavite da se krčka oko minut, pa dodajte bujon i mleko i dobro izmešajte.
Meso isečeno na filete posolite i stavite bibera po ukusu, pa poređajte u podmazan pleh. Odozgo nalijte sos sa karijem i jabukama i pecite 45-50 minuta.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!