Sprema se lako i brzo, a kada jednom probate ovo jelo, spremaćete ga opet!
Sastojci:
Tri kašike putera (ili margarina)
Dve manje glavice crnog luka
Dve manje jabuke
Tri kašike brašna
Kašika karija u prahu
Dvoje pileće grudi (otkoštati i iseći na filete)
250 mililitara pilećeg bujona
250 mililitara mleka
So i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni.
U dubnji tiganj stavite puter ili margarin da se rastopi, dodajte iseckan luk i jabuke iseckane na kockice. Kratko propržite, dodajte kari i pržite još oko minut na vatri srednje jačine. Dodajte brašno, ostavite da se krčka oko minut, pa dodajte bujon i mleko i dobro izmešajte.
Meso isečeno na filete posolite i stavite bibera po ukusu, pa poređajte u podmazan pleh. Odozgo nalijte sos sa karijem i jabukama i pecite 45-50 minuta.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti