Sprema se lako i brzo, a kada jednom probate ovo jelo, spremaćete ga opet!

Sastojci:

Tri kašike putera (ili margarina)

Dve manje glavice crnog luka

Dve manje jabuke

Tri kašike brašna

Kašika karija u prahu

Dvoje pileće grudi (otkoštati i iseći na filete)

250 mililitara pilećeg bujona

250 mililitara mleka

So i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni.

U dubnji tiganj stavite puter ili margarin da se rastopi, dodajte iseckan luk i jabuke iseckane na kockice. Kratko propržite, dodajte kari i pržite još oko minut na vatri srednje jačine. Dodajte brašno, ostavite da se krčka oko minut, pa dodajte bujon i mleko i dobro izmešajte.

Meso isečeno na filete posolite i stavite bibera po ukusu, pa poređajte u podmazan pleh. Odozgo nalijte sos sa karijem i jabukama i pecite 45-50 minuta.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!