Ako volite čizkejk, savetujemo vam da napravite ovu jesenju verziju sa jabukama i cimetom!
Sastojci:
Jedna šolja brašna
Pola šolje maslaca
Četvrtina šolje smeđeg šećera
Kašičica cimeta
Četvrtina šolje ovsenih pahuljica
Četvrtina šolje seckanih oraha
250 grama krem sira
200 mililitara pavlake
Tri jaja
100 grama šećera
Pola šolje soka od jabuke
Kašika maslaca
Dve kisele jabuke
Kašičica cimeta
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji umutite maslac, šećer i cimet, zatim dodajte brašno, pahuljice i orahe. Utisnite dobijeno testo u pleh za pečenje tako da su mu ivice izdignute, i pecite ga deset minuta u zagrejanoj rerni.
U činiji mutite krem sir, pavlaku i sok od jabuke. Dodajte jaja i mutite mikserom dok ne dobijete retki krem. Sipajte ga na polupečeno testo i pecite još 40 minuta. Ohladite ga na radnoj površini a zatim prebacite u frižider.
Dok se hladi, istopite kašiku maslaca u tiganju, i propržite jabuke seckane na kockice, začinjene cimetom. Ohlađenim jabukama ukrasite čizkejk i poslužite odmah.
Sa čime je vaš omiljeni čizkejk? Recite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti