Volite gulaš, ali mislite da se teško pravi i da vam je potrebna gomila sastojaka koje možda nemate kod kuće?
Varate se, a ovaj recept to i dokazuje!
Odaberite svoj omiljeni komad govedine, jedan od onih koji moraju dugo i polako da se kuvaju, za razliku od skupljih komada od kojih se prave šnicle pečene na brzaka. Predlažemo vam plećku, vrat, a možete koristiti i but.
Sastojci:
700 grama govedine, isečene na kocke
So, biber
Maslinovo ulje
Tri šargarepe
Jedan luk
Šest čenova belog luka
Pet većih krompira
Čaša crnog vina
Dve kašike brašna
Kocka goveđe supe
Dve kašike senfa
Kašika sirćeta
Lovorov list
Sveži peršun
Priprema:
Isecite meso na kocke, zagrejte ulje u velikoj šerpi. Dobro propržite meso tako da se karamelizuje po ivicama. Odložite ga u tanjir.
U istoj šerpi, propržite iseckanu šargarepu i luk oko pet minuta, zatim dodajte seckani beli luk, i zalijte vinom. Dok mešate, "stružite" dno šerpe kako biste odvojili ukusne, zapečene komadiće mesa koji sadrže mnogo ukusa. Ubacite list lovora.
Kocku rastvorite u vodi, i odvojite pola šolje supe, u njoj razmutite brašno. Dodajte u lonac, zatim vratite meso, zalijte preostalom supom i krčkajte oko dva sata - gulaš je bolji, što se duže kuva. Ako imate vremena, odvojite popodne i stavite gulaš u vreme ručka, da bi se krčkao do predveče.
Dodajte krompir koji ste oljuštili i isekli na veće kocke, kuvajte još desetak minuta dok ne omekša i pred sam kraj dodajte senf i sirće. Prokuvajte još pet minuta i poslužite toplo, posuto peršunom.
Kako vi pripremate gulaš? Recite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!